5.1.17

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !!! Και ξαφνικά ... ανακάλυψαν οι πολιτικοί τον Σώρρα!

Από το 2012 "χτίζουν" πάνω στην αφέλεια του Ελληνα και το σύστημα τώρα αντιδρά...

Σειρά αντιδράσεων από τα κόμματα, που ... μετά από χρόνια δράσης του Αρτέμη Σώρρα, ανακάλυψαν ... την Αμερική!

Πάντως, αν και με καθυστέρηση ετών, η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών, ανέφεραν σήμερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν, το υπουργείο εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και συνιστά την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.

Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.

Επίσης, η Διεύθυνση Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 


ΝΔ για υπόθεση Σώρρα: Να αφυπνιστεί η κυβέρνηση
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του».

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Πειραιώς τονίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας».

«Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία», καταλήγει. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το "φαινόμενο Σώρρα" 
Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια η έκταση και οι πραγματικές διαστάσεις του απατηλού κι επικίνδυνου «φαινομένου Σώρρα».
Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση.
Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται  ο εμπαιγμός του επίσημου Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης;
Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών;
Η απάθεια και η ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνιστά  συνενοχή αν δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή την προτροπή της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης να απευθύνουν εξώδικη δήλωση προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προς τα οποία έχουν οφειλές. 

"Η Δικαιοσύνη πρέπει να καθαρίσει το τοπίο από τους κοινούς απατεώνες"
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:
" «Υπάρχει εκεί έξω ένας απατεώνας που τριγυρνά σε χωριά και πόλεις και λέει ότι έχει 600 δισ. ευρώ στην άκρη και είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα χρέη όλων των Ελλήνων. Όχι μόνο το δημόσιο χρέος αλλά και τα ιδιωτικά. Έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές. Όταν η πολιτική παραδίδεται στη δημαγωγία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει πιστευτός αυτός που υπόσχεται το μοίρασμα 600 δισ.».
Αυτά είπα στη Βουλή τον Οκτώβριο. Και μετά από μερικές μέρες οΣπύρος Δανέλλης ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να κάνουν ότι πρέπει για να σταματήσουν την απατεωνιά του Σώρρα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βέβαια, δεν ασχολούνται με τους νεοαπατεώνες - κάποιοι ίσως να νιώθουν και μια μακρινή συγγένεια. Έταζαν ότι θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους και ο Σώρρας υπόσχεται ότι θα εξαγοράσει ο ίδιος το δημόσιο χρέος. Έλεγαν ότι η μόνη λύση για τα κόκκινα δάνεια είναι η σεισάχθεια οφειλών προς τις τράπεζες και ο Σώρρας λέει ότι θα πληρώσει ο ίδιος από το λογαριασμό των 600 δισ. όλα τα ιδιωτικά χρέη. Έλεγαν ότι τα μνημόνια καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο και ο Σώρρας λέει ότι τα μνημόνια θα τα καταργήσουν οι πολέμαρχοι της συμπαντικής συνειδητότητας.
Είναι μεγάλη, λοιπόν, η κουβέντα που πρέπει να γίνει στην κοινωνία για τους λαϊκιστές, τους δημαγωγούς και τελικά τους πολιτικούς απατεώνες. Τώρα όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να καθαρίσει το τοπίο από τους κοινούς απατεώνες. Ας προστατεύσουμε τους πολίτες τουλάχιστον απ' αυτούς."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου