13.1.17

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η επόμενη Δευτέρα θα είναι η χειρότερη του χρόνου…Δείτε γιατί


OROLOGIO

Γιατί η επόμενη Δευτέρα θα είναι οι χειρότερη;
Μπορεί κάθε φορά που αρχίζει μια νέα εβδομάδα, εσείς να διαμαρτύρεστε γιατί είναι και πάλι Δευτέρα…άρα πρέπει να πάτε ξανά στη δουλειά και να ασχοληθείτε με δεκάδες υποχρεώσεις, όμως υπάρχει μια και μοναδική Δευτέρα κάθε χρονιάς, που είναι η πιο μελαγχολική όλων.
Αυτή ορίζεται διεθνώς ως Blue Monday και αφορά στην τρίτη συνήθως Δευτέρα του Ιανουαρίου.
Αναρωτιέστε πως προκύπτει αυτή η ημέρα;
Το κόνσεπτ ανήκει σε μια διαφημιστική εταιρεία και προκύπτει από μια μαθηματική εξίσωση που συνδύασε παράγοντες όπως ο καιρός, τα χρέη, τις γιορτές των Χριστουγέννων που πέρασαν, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν τη νέα χρονιά, το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης.
Σύμφωνα με τη μαθηματική εξίσωση, η φετινή Blue Monday, δηλαδή η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου θα είναι η 16η του Ιανουαρίου, με την πρώτη καταθλιπτική Δευτέρα να έχει λάβει χώρα στις 24 Ιανουαρίου του 2005.
Υπάρχει βέβαια και μια μερίδα ανθρώπων της ψυχικής υγείας που θεωρεί τον τύπο αυτό άκυρο επιστημονικά, χαρακτηρίζοντας το κόνσεπτ επικίνδυνα παραπλανητικό,με το επιχείρημα ότι όσοι πάσχουν από κατάθλιψη, τα συναισθήματα τους δεν επηρεάζονται από αυτήν την ημερομηνία.
Αν παρόλα αυτά θέλετε να βρείτε διέξοδο από τα blues του χειμώνα , μπορείτε να κάνετε την αρχή δοκιμάζοντας μια αθλητική δραστηριότητα ή αφιερώνοντας χρόνο σε φίλους και συγγενείς.
Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, 16 Ιανουαρίου 2017, οργανώστε μια μίνι απόδραση ή κλείστε εισιτήριο για μια θεατρική παράσταση ή για σινεμά.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν, πως αν τα συναισθήματα μελαγχολίας διαρκούν για μακρό χρονικό διάστημα της ζωής σας, θα πρέπει να μιλήσετε σε ένα γιατρό και να ζητήσετε τη βοήθεια του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου