26.1.17

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για γάμο; Ναι υπάρχει...

Και να μην χωρίσει κανείς...
Ποιος είναι τελικά ο ιδανικός σύζυγος; 
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τον πάρω με παπά και με κουμπάρο; 
Η αλήθεια είναι ότι δεν παντρεύεσαι για να χωρίσεις. 
Εκτός αν αυτός ο γάμος έχει εξαρχής όρους, αν είναι απλά μια τυπική σύμβαση που γίνεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και έχει ημερομηνία λήξης.
Το διαζύγιο, ναι, είναι απελευθέρωση πολλές φορές. Αλλά και μια επώδυνη διαδικασία άλλες τόσες. Ο γάμος θέλεις να κρατήσει. Αλλά πώς; 
O ερευνητής και καθηγητής Κοινωνιολογίας Νicholas Wolfinger, του Πανεπιστημίου της Γιούτα, υποστηρίζει ότι έχει προσδιορίσει την κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείς και ο γάμος να είναι μακροχρόνιος.
Ο ερευνητής αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία που είχε στη διαθεσιμότητά του από το Εθνικό Κέντρο για την Οικογενειακή Ανάπτυξη την περίοδο 2006- 2010, μπόρεσε να «χαρτογραφήσει» το εύρος ηλικίας μέσα στο οποίο όποιος παντρευτεί μπορεί να απολαύσει έναν γάμο που θα κρατήσει. 
Ο Νicholas Wolfinger αναφέρει ότι η πιθανότητα για διαζύγιο ήταν μικρότερη όταν ένα ζευγάρι παντρεύτηκε όταν βρισκόταν σε ηλικία 28 με 32 ετών.
Οι πιθανότητες για διαζύγιο μειώνονται όταν παντρεύεσαι στην δεκαετία των 20 μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 30. 
Σύμφωνα πάντα με τον ερευνητή οι πιθανότητες για διαζύγιο αυξάνονται όταν παντρεύεσαι στο τέλος της δεκαετίας των 30 μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 40.
Η έρευνα αυτή, εννοείται ότι προκάλεσε αντικρουόμενες απόψεις. Τι θα πει «Η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείς;». Ενας ειδικός σε θέματα γάμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Andrew G Marshall, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε ιδανική ηλικία για γάμο, ούτε ιδανικός γάμος και τέλεια σχέση. Ο ειδικός ανέφερε στο Independent ότι «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει τέλεια σχέση, επειδή κάποιος θα μας καταλάβει 100% και γιατί θα μπορέσουμε να μοιραστούμε μαζί του το βάρος όλων των προβλημάτων. Μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξο αυτό, αλλά γίνονται και λάθη στις επιλογές μας...Καλό είναι να μην έχουμε στερεότυπα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου