26.1.17

Τουρκικό ένταλμα σύλληψης για τους οκτώ μετά το «όχι» στην έκδοσή τους

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που μετέβησαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η απόφαση του γραφείου του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσης των στρατιωτικών, που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Άρειος Πάγος είπε «όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων, που ήρθαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 και διέταξε την άρση της κράτηση τους και την απόλυση τους εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία.
Με τις αποφάσεις του το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών και ουσιαστικά δέχτηκε τους ισχυρισμούς των 8 ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και πως κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.
Και για τους 8 οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου