3.1.17

Στον κόσμο του ο δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα

Μπορεί να εξιχνιάστηκε η στυγερή δολοφονία της γνωστής παιδοψυχιάτρου Θωμαής Κουμπούρα, όμως το κίνητρο παραμένει σκοτεινό. 

Ο 39χρονος δράστης ομολόγησε τόσο στους αστυνομικούς όσο και στον εισαγγελέα, αλλά επικαλέστηκε... κενά μνήμης σχετικά με την αιτία του εγκλήματος!
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στα χέρια των αστυνομικών, ο Χ.Μ παραληρούσε κυριολεκτικά κάνοντας λόγο για «βρομιάρηδες ανθέλληνες που θέλουν να με μπλέξουν σε πλεκτάνη».
Για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σπίτι της παιδοψυχιάτρου το βράδυ της δολοφονίας έπλασε ένα φανταστικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο είχε ζητήσει από τη 45χρονη να τον φιλοξενήσει: «Ημασταν μαζί και μου ζήτησε να πάω να της φέρω κάτι από το αυτοκίνητο. Ομως, κάποιοι με χτύπησαν και με νάρκωσαν. Μόλις συνήλθα, ήμουν ημίγυμνος και όταν ανέβηκα στο σπίτι βρήκα τη Θώμη σκοτωμένη».
Οταν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα απέδειξαν ότι ο ίδιος ήταν αυτός που κατάφερε πάνω από 15 μαχαιριές στο κορμί της άτυχης γυναίκας, ο Χ.Μ, άλλαξε τροπάρι λέγοντας στους ερευνητές της Ασφάλειας Λαμίας: «Για να λέτε ότι βρέθηκε γενετικό μου υλικό, μάλλον έχω κάνει το έγκλημα... Ομως, εγώ δεν το θυμάμαι»!
Στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Λαμίας, βρίσκεται ο κατηγορούμενος, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί.
Πληροφορίες του Ελεύθερου τύπου, αναφέρουν ότι έξι ημέρες μετά το έγκλημα εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης. Πηγή που έχει εικόνα του κρατουμένου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. Η κατάστασή του δυσχεραίνει την επικοινωνία του με το δικηγόρο του, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει καθαρή εικόνα για τα όσα συνέβησαν και τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος.
Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η δολοφονία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας επικέντρωσαν τις έρευνές τους στο φιλικό περιβάλλον της παιδοψυχιάτρου και κυρίως σε όσους έρχονταν σε συχνή επαφή μαζί της μέσω του πολιτικού φορέα, στον οποίο δραστηριοποιούνταν έντονα και η ίδια, και μάλιστα είχε ανοίξει τα γραφεία στη Λαμία. Οι έρευνες οδήγησαν στα ίχνη του 39χρονου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον αναζητήσουν στο σπίτι του στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Ομως, είχε καταλάβει ότι τον ψάχνουν και είχε εξαφανιστεί από την περιοχή. Οπως ισχυρίστηκε όταν συνελήφθη, περιπλανήθηκε στα βουνά και προσπάθησε να βρει κατάλυμα σε ένα μοναστήρι, απ' όπου τελικά τον έδιωξαν οι καλόγεροι δίνοντάς του πρώτα τροφή και νερό.
Ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν έκανε κάποιες αναρτήσεις στο facebook, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να «πιάσουν» το στίγμα του και τελικά να τον συλλάβουν κοντά σε ένα χωριό της Ευρυτανίας. Στις παραληρηματικές αναρτήσεις του ο 39χρονος παραδεχόταν ότι το βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν στο σπίτι της Θώμης Κουμπούρα, αλλά ισχυριζόταν ότι δεν τη σκότωσε αυτός και ότι είναι θύμα πλεκτάνης «από βρομιάρηδες ανθέλληνες που θέλουν να με βγάλουν από τη μέση και να κάνουν κακό στον αγώνα μας για την ελευθερία της Ελλάδας». Μάλιστα, λίγο πριν από τη σύλληψή του πρόλαβε και «ανέβασε» ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων στο οποίο υποστήριζε: «...δεν ξέρω τι έχει γίνει... Μου την έχουν στήσει αυτοί οι βρομιάρηδες, όπως τη στήνουν σε όλους... Είναι παντού, είναι στα γραφεία μας. Παντού έχουνε κάνει ζημιά, προσπάθησαν να μου κλείσουν το στόμα, να με κατεβάσουν από πρόεδρο...»
Ανάκριση
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να κρατήσουν στην ανάκριση τον 39χρονο όσο χρειαζόταν, ώσπου να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση και να εκδοθεί το πόρισμα των εργαστηρίων, που θα έριχναν άπλετο φως στο μυστήριο. Και αυτό έγινε, όταν ο έμπειρος ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας κατάφερε να εντοπίσει στα νύχια του θύματος ξένο γενετικό υλικό, το οποίο έστειλε άμεσα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Μέσα σε διάστημα τριών ωρών οι ειδικοί των εργαστηρίων είχαν ολοκληρώσει τη σύγκριση με το δείγμα DNA του 39χρονου, που τους είχαν στείλει από την Ασφάλεια Λαμίας. Το αποτέλεσμα δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση: Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια της Θώμης Κουμπούρα ήταν 100% ταυτοποιημένο με αυτό του Χ.Μ. Το ένα σκέλος του μυστηρίου είχε λυθεί. Ο δολοφόνος είχε βρεθεί, όμως το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστο.
Εγκλημα πάθους και μίσους χαρακτηρίζει ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας την άγρια δολοφονία της γνωστής παιδοψυχιάτρου, καθώς διαπίστωσε πολλές μαχαιριές στο κορμί της άτυχης γυναίκας, αλλά και ίχνη έντονης πάλης.
«Πάθος και συνάμα μίσος δείχνουν τα χτυπήματα από μαχαίρι, καθώς είναι πάνω από 15, με κυριότερα επτά σημεία στον θώρακα και τον λαιμό, ενώ τα τέσσερα από αυτά (κυρίως στον λαιμό) είναι θανατηφόρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο έμπειρος ιατροδικαστής.
Παράλληλα, εντόπισε αμυχές και μώλωπες στο κορμί της άτυχης 45χρονης, ενώ στα νύχια της κατάφερε να εντοπίσει γενετικό υλικό του δράστη, κάτι που αποδεικνύει ότι η παιδοψυχίατρος πάλεψε άγρια μαζί του προτού αυτός καταφέρει να της κόψει το νήμα της ζωής.
Κραυγές για δικαίωση από τη μητέρα της στην κηδεία
Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης, γονείς, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τη Θωμαή Κουμπούρα στην τελευταία της κατοικία στο Νεκροταφείο Λαμίας, την περασμένη Παρασκευή.
Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα της, η οποία υποβασταζόταν από τους συγγενείς της, καθώς κατέρρευσε όταν έμαθε πως έχασε το παιδί της και μάλιστα με τόσο φρικτό τρόπο. Τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η κηδεία της άτυχης παιδοψυχιάτρου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να εντοπίσουν τον βασικό ύποπτο, ως εκείνη την ώρα, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος της 45χρονης γυναίκας.
Μόλις πληροφορήθηκε τη σχετική είδηση, η μητέρα της παιδοψυχιάτρου ξέσπασε σε κραυγές ζητώντας δικαίωση για την άγρια δολοφονία της κόρης της. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την κηδεία ο αδελφός του θύματος είπε πως περιμένει να λάμψει η αλήθεια και η Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου