10.1.17

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΛΕΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «Πολλοί και πολλά θα χαθούν» – «Η πτώχευση, το Grexit και το δεύτερο παράλληλο νόμισμα…»


Lefakis

Για τις προβλέψεις σχετικά με την Ελλάδα και για το τι θα φέρει στη χώρα μας το 2017, μίλησε ο Κώστας Λεφάκης σε συνέντευξή του σε περιοδικό.
Όπως είπε στο περιοδικό Down Town Κύπρου, η Ελλάδα θα έχει μία ακόμα δύσκολη χρονιά: «Yπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 και την άνοιξη του 2018 να της επιβάλουν δεύτερο, παράλληλο, νόμισμα…».
«Πρέπει να κλειστεί η δεκαετία 2008-2018. Αυτά είναι τα δύσκολα χρόνια. Θα έχει δύσκολα θέματα και προβλήματα. Μπορεί να μη γίνουν εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά θα υποχρεωθούν να ζητήσουν οι διοικούντες τη βοήθεια άλλων κομμάτων. Μπορεί να γίνει και οικουμενική. Θα συνεχιστεί η δικτατορία του χαρτονομίσματος -εσείς το λέτε capital controls- κι η πτώχευση στην Ελλάδα θα παραμείνει έως το 2021. Θα περάσει πολύς χρόνος. Πολλοί και πολλά θα χαθούν…», είπε.
Αφορικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, προέβλεψε πως αυτή είναι η «αρχή του παγκόσμιου συνεταιρισμού».
«Το 2019 πεθαίνει οριστικά η παγκοσμιοποίηση, όπως κηρύχθηκε το 1991 από τον Bush», εξήγησε και συνέχισε: «Ο Trump θα κάνει τα περισσότερα από αυτά που είπε, δυστυχώς ή ευτυχώς, και θα προσπαθήσει να διατηρήσει έναν σύνδεσμο με την May του Λονδίνου και τον Putin της Ρωσίας. Έμμεσα, θα έχουμε έναν ψυχρό πόλεμο στον δυτικό κόσμο προς την Ευρώπη. Ο Trump, επίσης, θα έχει πολλά προβλήματα εσωτερικά. Το 2017 και το 2018 θα σκάσουν θέματα τεράστια με την Ισπανία και την Ιταλία».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου