29.1.17

Θανατηφόρα SMS στο αυτοκίνητο: Τι έγραφαν όσοι σκοτώθηκαν;

Το να παίρνεις το βλέμμα σου από το δρόμο είναι ήδη αρκετά επικίνδυνο, όμως το να το κάνεις για να γράψεις ένα μήνυμα στο κινητό σου είναι πολύ χειρότερο.

Και πιθανώς θανατηφόρο.

Γι’ αυτό, ο αμερικανικός οργανισμός Auto Insurance Center αποφάσισε να διεξάγει μια έρευνα, ρωτώντας 2.060 οδηγούς, για να μάθει περισσότερα για τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα που σχετίζονται με τη συγγραφή γραπτών μηνυμάτων. Μια συνήθεια που όπως αποδεικνύεται αυξάνει από οκτώ έως 23 φορές τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, πιο επιρρεπείς στη συγγραφή μηνυμάτων στο τιμόνι είναι οι νέοι οδηγοί, κάτω των 20 ετών. Δύο στους πέντε παραδέχονται ότι είχαν στείλει SMS ή e-mail οδηγώντας, μέσα στις τελευταίες 30 μέρες πριν από τη διεξαγωγή της έρευνας.

Η συνηθέστερη αιτία που αναγκάζει κάποιον να γράψει μήνυμα είναι το ότι νιώθει πιεσμένος να απαντήσει γρήγορα στον/στην σύντροφό του, σε κάποιο μέλος της οικογένειας ή σε κάποιον φίλο, με ποσοστό 25,89%. Ακολουθεί η ανάγκη να σχεδιάσει το πρόγραμμά του (18,91%), η γενικότερη αντίληψη ότι πρέπει να απαντάμε αμέσως στα μηνύματα (17,07%) και η αναζήτηση οδηγιών για τον προορισμό του (15,36%). Η φράση που γράφει συχνότερα κάποιος όταν οδηγεί είναι… «έχω αργήσει». Ακολουθούν οι «θα αργήσω λίγα λεπτά», «στείλε μου τη διεύθυνση» και «γυρίζω σπίτι». Κι αυτό γίνεται παρότι οι οδηγοί, βάσει της ίδιας έρευνας, παραδέχονται σε ποσοστό… 74% ότι τα παραπάνω μηνύματα είναι μόνο «κάπως σημαντικά» ή «όχι ιδιαίτερα σημαντικά».

Ωστόσο, οι πιο θλιβερές περιπτώσεις είναι αυτές που δεν έχουν καλή εξέλιξη. Όταν, παρότι το SMS φτάνει αμέσως στον προορισμό του, ο ίδιος ο οδηγός δεν το καταφέρνει ποτέ… Καταγράφοντας τα τελευταία SMS που εστάλησαν από τα κινητά 21 οδηγών οι οποίοι λίγο αργότερα έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα, η Auto Insurance Center κατέληξε στις τρεις φράσεις που συνάντησε περισσότερες φορές: «Οδηγώ μεθυσμένος», «θα πεθάνω» και «σ’ αγαπώ». Μερικά τελευταία μηνύματα που στάλθηκαν από το κινητό των θανόντων είναι «Εντελώς μεθυσμένος, πάω με 120 ντριφτάροντας στις στροφές, YOLO», «Οδηγώ μεθυσμένος γιούπι… Θα πεθάνω για χάρη σου… Τα λέμε» κ.λπ. Ένα στα τρία δυστυχήματα στις ΗΠΑ σχετίζεται με τη χρήση αλκοόλ, και βέβαια η χρήση κινητού από έναν ήδη πιωμένο οδηγό, μπορεί μόνο να αυξήσει την επικινδυνότητα μιας ήδη λανθασμένης επιλογής.
σσηνία Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ Της Καλαμάτας την ψυχή αποτελεί η πολιούχος της ,η Παναγία η Υπαπαντή .Θαυματουργός εικόνα της Θεομήτορος φυλάσσεται στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναο και λιτανεύεται ,ύστερα από Παμμεσσηνιακό προσκύνημα ,με Μεγάλη επισημότητα κάθε χρονο την 2α Φεβρουαρίου . Η λιτανεία καθιερώθηκε από το 1884 όταν εγένετο η περιφορά για να σταματήσουν οι τοτε καταστρεπτικοί σεισμοί που έπληξαν την Μεσσηνία .Η μερα αυτή καθιερώθηκε η κατ΄ εξοχήν γιορτή των Μεσσηνίων σε οποιοδήποτε σημείο και αν ευρίσκονται . Ο Μητροπολιτικός Ναος της Υπαπαντής με τους επιβλητικούς Βυζαντινούς του τρούλους και τις γλυκόαχες καμπάνες άρχισε να κτίζεται το 1859 και εγκαινιάσθη το 1873 όταν και ετέθη σε αυτόν η σεπτή εικόνα της πολιούχου Θεομήτορος . Εικόνα που ιστορήθηκε ,στην αρχικη της μορφη , από τον Οσιο Λουκα ,κατά την γνώμη αρχαιολόγου που επιστέφθηκε την Καλαμάτα προ του 1821 !!! Δυό φορές η εικόνα ξαναζωγραφίσθηκε το 1843 από τον Βυζάντιο και το 1914 από τον Ιακωβίδη . Την Πρώτη φορά γιατι ειχαν ξεθωριάσει τα χρώματα και την δεύτερη γιατι υπέστη ζημιές από την πυρκαἰα στον μητροπολιτικό ναο της 2ας Φεβρουαρίου 1914 .Το ένδυμα της εικόνος είναι επίχρυσο και στολισμένο από πολύτιμους λίθους ,αφιερώματα των πιστών . Πρέπει να σημειώσουμε ότι η εικόνα δεν παριστάνει την Υπαπαντή του Σωτήρος αλλά καθιερώθηκε γιατί αρχικά εφυλάσσετο στον μικρό ναο της Υπαπαντής πλησίον του Μητροπολιτικού ναου .Σημερα είναι περιφραγμένος ο χώρος οπου υπήρχε το ιερο του. Εκει ανευρέθη και η εικών διαφυλαγμένη βαθιά στην Μεσσηνιακή γη ,κατω από τον σταύλο καποιου Τούρκου αγα,τοπο παμπάλαιας εκκλησιάς . Ο Χριστιανός υποκόμος του αγα αυτού φωτίστηκε από τη θεια χαρη με όνειρο και ανασκάπτοντας τον τοπο του σταύλου οπου ηρνούντο να πλησιάσουν τα άλογα σαν κατι το τρομερό να συμβαίνει εκει ,ανέσυρε την θαυματουργό Εικόνα που κατέστη της Μεσσηνίας φύλαξ ,σκέπη και στήριγμά . Ο Τουρκος άγάς παραχώρησε τον σταύλο για να γινη εκκλησία και βαπτίστηκε χριστιανός . Από την εποχή εκείνη που η σεπτή εικών ανευρέθη με την επέμβαση της θειας πρόνοιας ,ένα πλήθος από θαύματά της θεομήτορος εξιστορούνται στην Καλαμάτα .Οι ευεργετηθέντες η και οι πάσχοντες κατά χιλιάδες συρρέουν κάθε χρονο στον ιερο ναο της Υπαπαντής . Η Καλαμάτα γεμίζει τοτε από κοσμο και οι σιδηρόδρομοι και τα λεωφορεία καθιερώνουν έκτακτα δρομολόγια για την μεταφορά των πιστων από την Μεσσηνία ,τη λοιπή Πελοπόννησο και την Αθήνα ακομη,από οπου οι Μεσσήνιοι κατέρχονται ομαδικά . Συγκινητική είναι η προσέλευσις εκείνων που τωχουν ταμα και προσέρχονται στον ιερο ναο διασχίζοντας την πολη περπατώντας γονατιστοί .Στην μεγαλη αγρυπνία της παραμονής της χαρης της όχι μονο ο ναος αλλα και ο περίβολος κατακλύζονται από κοσμο .Η θεια λειτουργία γραμμένη από τον Γεράσιμο Παγώνη ,ψάλλεται από δεκάδες ιερέων χοροστατούντων μητροπολιτών . Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου