30.1.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΞΑΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΑΠΟ WEBSITES ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Με ψηφιακό ήχο μέσω Ίντερνετ αλλά και μετάδοση από ιστοσελίδες και σε επιλεγμένα ραδιοφωνικά δίκτυα επανέρχεται η ενημερωτική εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ της ομάδας συνεργατών του νεαρότερου δημοσιογράφου στην χώρα Ιωάννη Μποζίκα που έκλεισε ήδη 25 χρόνια ζωής στα ερτζιανά της Μεσσηνίας. 
Στην εκπομπή συνεργάζονται ο Διευθυντής του ομογενειακού πρακτορείου ειδήσεων Ηλίας Ηλιόπουλος, ανταποκριτές και για αγροτικά θέματα με την Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας Τριφυλίας. 
Οι εκπομπές ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ και το ΑΘΛΗΤΙΚΟ δελτίο ειδήσεων φιλοξενούνται εκτός από  επιλεγμένες ιστοσελίδες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και από το NEO Ιντερνετικό ραδιόφωνο της Τριφυλίας και Μεσσηνίας που βρίσκεται στο freegr.gr. Για τους συνεργάτες που μας στήριξαν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, καθώς συνεχίζουμε την μόνιμη συνεργασία με μουσικούς παραγωγούς από την Αθήνα
Ως εκ τούτου η εκπομπή μας είναι πάλι στον αέρα που μεταδίδεται ζωντανά κάθε πρωί από το Freegr radio, την σελίδα μας στο facebook, την ιστοσελίδα kyparissianews.com ενώ έχει επέλθει συμφωνία για να ακούτε on demand την εκπομπή μέσα από αρκετές ιστοσελίδες. Η πλήρη λίστα θα ανακοινώνεται σταδιακά. 
Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας
ΖΩΝΤΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ http://freepower.radiostream321.com/
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Ξεκίνησαν ενέργειες για την διάσωση και αποκατάσταση του λουτρικού μνημείου στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας! Η είδηση αυτή που έχουμε δημοσιεύσει από την πρώτη στιγμή, έχει συγκινήσει μέχρι τον απόδημο Ελληνισμό αναδεικνύοντας τα κομμάτια ιστορίας της Παλιάς Πόλης που έχει ιστορικό χαρακτήρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς πόλης μας έστειλε μια φωτογραφία που δείχνει την πλήρη αποκάλυψη του χαμάμ στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας όπως είναι τώρα, πριν προχωρήσουν οι συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης!! Εικάζεται ότι η αποκατάσταση θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως. Την ίδια ώρα όπως μας πληροφόρησε η συνεργάτης μας Τζίμα Ιμιρζιάδη που ασχολείται εντατικά με την Παλιά πόλης δημοσιεύτηκε αφιέρωμα με ιστορικές αναφορές που ανάρτησε ο επιστήμονας Γιώργος Λεκάκης σε ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα του Λονδίνου, η οποία διαβάζεται τουλάχιστον στις 3 ηπείρους! Σίγουρα αποτελεί Μεγάλη τιμή για την Κυπαρισσία και τον ευχαριστούμε. Εξάλλου ο κ .Γ. Λεκάκης είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ). Τέτοιες πρωτοβουλίες προβάλλουν τον τόπο μας στα πέρατα του κόσμου καθώς οι απόδημοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                    
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης, αφού το ΚΕΑ είναι διαρκές πρόγραμμα.
Δικαιούχοι – Εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια:Ακίνητη περιουσία
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000,00 € για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000,00 € για κάθε πρόσθετο μέλος & έως 150.000,00 €.
Κινητή περιουσία
Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα εξής ποσά, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, 2.400 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, 700 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ....   Το νοικοκυριό αποτελείται από όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Δύναται να απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Σε περίπτωση που η φιλοξενία δεν είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο Κ.Ε.Α. για το φιλοξενούμενο άτομο ή τη φιλοξενούμενη οικογένεια.
Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού, το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Αιτήσεις υποβάλλονται στα ΚΕΠ και στα Δημοτικά Καταστήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Τριφυλίας.
 Ι.ΜΠ.

                   
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Την πίτα της κόβει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΌΓΩΝ –ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  την Δευτέρα  6-2-2017 και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο STANLEY  Οδυσσέως 1 πλ. Καραϊσκάκη (στάση metro Μεταξουργείο).
Όπως έχει καθιερωθεί να τιμούμε κάθε χρόνο  εξέχουσες προσωπικότητες της Τριφυλίας φέτος θα τιμήσουμε   τον  ΔΗΜΗΤΡΙΟ  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ  Αντιστράτηγο ε.α. επίτιμο υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, τον  οποίο θα προσφωνήσει   ο δημοσιογράφος  ΠΑΝΟΣ ΣΙΟΜΠΟΛΟΣ   πρ.πρόεδρος  της ΕΣΗΕΑ.
 Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι στους ιστότοπους της Τριφυλίας  anodorio, filiatranews, filiatranet, gargalianoionline, kopanakinews και kyparissianews.com, που με το έργο τους προβάλλουν την Τριφυλία σε όλο τον κόσμο και συνδέουν τους  απανταχού της γης Τριφύλιους με την γενέτειρα τους.
Την παρουσίαση τους θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος είναι Δικηγόρος  παρ’ Αρείω Πάγω Την πίτα μας θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.Η παρουσία των συμπατριωτών μας και των φίλων μας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Ομοσπονδία μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου