21.2.17

Περιπτώσεις λαθροθηρίας εντόπισαν Θηροφύλακες στη Μεσσηνία

Tο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Δημήτριος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελιγαλά κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μερόπης του Δήμου Οιχαλίας, εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα πτερωτών θηραμάτων με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών (κράχτης).
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής καθώς επίσης για απείθεια διότι αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και την συσκευή κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του Νόμου περί Θήρας.

Tην Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μπάκας Βασίλειος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαροκοπιού, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λογγά του Δήμου Μεσσήνης, εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα αγριόχοιρου με την χρήση βρόγχων (θηλιές). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Θηροφύλακας κατά τον έλεγχο της γύρω περιοχής βρήκε πεταμένα εντόσθια από πρόσφατα θηρευμένο αγριόχοιρο.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα με την χρήση βρόγχων-θηλιών, ενώ οι τρεις θηλιές που βρέθηκαν κατασχέθηκαν όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου