9.2.17

ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΑΡΞΗΣ - Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινά το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Κατά μία ημέρα μετατίθεται η έναρξη του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, λόγω των αναμενόμενων κακών καιρικών συνθηκών. 
Aντί για το βράδυ της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2017, το Καρναβάλι της Καλαμάτας θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 του μήνα και ώρα 19.00, από την Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, με παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο.
Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμαρχος  Καλαμάτας κάλεσε το κοινό σε συμμετοχή στην εναρκτήρια τελετή, τονίζοντας ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι, που θα διενεργηθεί για πέμπτη φορά φέτος, μπορεί άνετα να συγκριθεί με τα άλλα καρναβάλια σε πανελλαδικό επίπεδο. 
Το Καρναβάλι της Καλαμάτας προβάλλεται πανελλαδικά και εξασφαλίζει την προβολή της πόλης και της περιοχής της, έχει δε ψυχαγωγικό σκοπό, αποσκοπώντας στη δωρεάν διασκέδαση όσων μετάσχουν και εκείνων που θα το παρακολουθήσουν. 
Υπάρχουν, ακόμη, και οικονομικές παράμετροι, καθώς θα δουλέψουν τα καταστήματα και πολλές άλλες επιχειρήσεις, με ευνοϊκό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, ενώ εξυπηρετεί και τουριστικούς σκοπούς.
Όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα του Καρναβαλιού και στην εναρκτήρια τελετή θα είναι πρωταγωνιστές χιλιάδες καρναβαλιστές, που θα σκορπίσουν κέφι και ζωντάνια σε όλη την Καλαμάτα.
Από το Δήμο εκφράζονται ευχαριστίες στους εθελοντές και στους χορηγούς, δεδομένου ότι υπάρχουν χορηγίες σε είδος και σε υπηρεσίες, ενώ αυτές σε χρήμα ανέρχονται στο ύψος των 15.000 ευρώ. Επίσης, ευχαριστίες εκφράζονται και στον Ηλία Μπιτσάνη, ο οποίος συνέβαλε στην αναζήτηση για τις ρίζες του Καλαματιανού Καρναβαλιού, με λαογραφικά στοιχεία.
Το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα έχει παιχνίδια σχεδόν καθημερινά, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων παρατίθεται εδώ.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 group, ενώ είναι δυνατό να κατατεθούν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν τη λήξη του Καρναβαλιού.
Το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα πλαισιωθεί από αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Καλαμάτας και σε πολλές Τοπικές Κοινότητες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου