8.2.17

ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΜΑΓΚΙΑ – Απελάθηκε ο 17χρονος Αλβανός για τον αλβανικό «αετό» κάτω από την ελληνική σημαία


AetosPaxoi01Front

Μετά το συμβάν με τους 8 στρατιώτες αλβανικής καταγωγής που σχημάτισαν τον αλβανικό «αετό» στο κέντρο νεοσύλλεκτων στο Μεσολόγγι, το «φαινόμενο» βρίσκει αρκετούς μιμητές.


Μία νέα φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. 17χρονος Αλβανός σχημάτισε με τα χέρια του τον αετό της Αλβανίας, που συμβολίζει τα αλυτρωτικά όνειρα εθνικιστών της γειτονικής χώρας.
Ο ανήλικος πόζαρε στο λιμάνι Γαϊου Παξών, όπου κάτω από την ελληνική σημαία, σχημάτισε με τα χέρια του το σήμα της αλβανικής σημαίας, αναρτώντας στη συνέχεια την φωτογραφία  στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε Facebook και Twitter.

Διαπιστώθηκε πως ο νεαρός είχε περάσει παράνομα στη χώρα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές απελάθηκε για προσβολή εθνικού συμβόλου.
 Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο δράστης είχε διασυνδέσεις με εθνικιστικούς κύκλους της χώρας του.
Όλα αυτά στον απόηχο της υπόθεσης με τους 7 στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αετό της Αλβανίας.
AetosPaxoi02 Ο ένας από τους 7 νεοσύλλεκτους της επίμαχης φωτογραφίας μίλησε και έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν.
Ο νεαρός, 23 ετών ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη, γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία. Ζήτησε να μιλήσει με αλλοιωμένη φωνή για ευνόητους λόγους.
Η εξήγηση για την πράξη του ιδίου και των άλλων επτά νεοσυλλέκτων ήταν πως επρόκειτο για απλή πλάκα.
Ο νεοσύλλεκτος αρνείται κατηγορηματικά στις δηλώσεις του ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και προσθέτει πως δεν τους παρακίνησε κανείς για την πράξη τους.
Από έρευνα που ακολούθησε, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τον πυρήνα των ακροδεξιών Αλβανών στη χώρα μας.
Προκαλεί ωστόσο απορία το γεγονός ότι από τη μία ο νεοσύλλεκτος δηλώνει πως μαζί με τους άλλους επτά κάνανε μία αθώα πλάκα, ενώ από την άλλη δηλώνει πως άλλοι τετρακόσιοι Αλβανοί εντός του ελληνικού στρατεύματος ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού.
Οι 2 από τους 8 νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή.
Οι υπόλοιποι 6 είναι στη διαδικασία των γιατρών στο 401, ώστε, επίσης, να πάρουν αναβολή. Και οι 8 επρόκειτο να ορκιστούν στις 10 Φεβρουαρίου.
Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για τον νεοσύλλεκτο που τράβηξε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.


kerkirasimera.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου