17.2.17

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Έως 15 Ιουλίου η υποβολή στο TAXISnet

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα είναι και φέτος η 15η Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και η 30η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, ενώ και φέτος θα είναι απενεργοποιημένος ο κωδικός 049, στον οποίο δηλώνονταν οι δαπάνες αγορών και παροχής υπηρεσιών με αποδείξεις. Ταυτόχρονα, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών χωρίς αποδείξεις, όπως αναφέρει το ependisinews.gr.
Ενώ θα προκύψουν μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και υψηλά εισοδήματα, τους φορολογουμένους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα.
Το έμμεσο αφορολόγητο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει διαμορφωθεί σε 8.636 έως και 9.550 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.
Σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση καταβολής του φόρου θα είναι η 30 Ιουλίου ενώ όπως ανέφερε χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα παραμείνει το ισχύον σύστημα εξόφλησης του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου