22.2.17

Πάτρα: Άριστα 20 με... ανταλλάγματα -Τρελές καταστάσεις σε σχολείο

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σε σχολείο της Πάτρας στο οποίο πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν οι βαθμοί των παιδιών στους γονείς και τους κηδεμόνες.
Από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μία και μόνο κρίθηκε ως ικανή με την απόδοσή της να πάρει σε όλα τα μαθήματα άριστα 20.
Ωστόσο το γεγονός ότι οι βαθμοί δόθηκαν Παρασκευή και την Κυριακή ο πατέρας της συγκεκριμένης μαθήτριας παρέθεσε γεύμα σε όλους τους καθηγητές της, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια.
Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γονέας έχει …συνεργαστεί με το σχολείο – πρόκειται για γυμνάσιο – καθώς σε άλλη χρονική στιγμή είχε προσφέρει κάποια μηχανήματα για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής μονάδας .
Η διαρροή της συναντήσεις και της παράθεσης του γεύματος από τον πατέρα της αριστούχας μαθήτριας στους καθηγητές οι οποίοι έβαλαν λίγες ημέρες νωρίτερα 20 σε όλα τα μαθήματα έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στις τάξεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στον οποίο ο συγκεκριμένος κηδεμόνας είναι μέλος.
Να σημειωθεί πώς κάποιοι από τους καθηγητές δεν πήγαν στο γεύμα που παρέθεσε ο πατέρας της αριστούχου και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς σκόπιμα φρόντισαν μπροστά στους μαθητές να ρωτήσουν συναδέλφους που συμμετείχαν στο τραπέζι, τι ώρα τελείωσε το «σουαρέ» για να πάρουν την απάντησή , «μας πήρε βράδυ».
Ο τρόπος αξιολόγησης της συγκεκριμένης μαθήτριας από τους εκπαιδευτικούς έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων και σχολίων και κατά τα προηγούμενα έτη.
Αποτελεί δε κοινό μυστικό, πως ορισμένοι από τους καθηγητές του σχολείου, διατηρούν καλές σχέσεις με τον πατέρα της ο οποίος έχει παραδοσιακά δίαυλους επικοινωνίας με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην περιοχή…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου