15.2.17

3ο Γυμνάσιο Τρίπολης - Επιμορφωτική συνάντηση Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Τρίτη 07-02-2017 και ώρα 10:30, στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για την παρουσίαση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων χρήσης της κοινότητας των επιστημών (Scientix) (http://www.scientix.eu/in-your-country/scientix-3-teacher-panel) στη σχολική τάξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Scientix είναι μια από τις 100 σπουδαιότερες εκπαιδευτικές καινοτομίες του κόσμου. Μια διεθνής ομάδα από κορυφαίους ειδικούς στην εκπαιδευτική πολιτική βράβευσαν το έργο Scientix ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενέργειας που μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στη διδασκαλία και στη μάθηση σε παγκόσμια κλίμακα. Το Scientix, το οποίο συντονίζεται από το European Schoolnet με την οικονομική υποστήριξη από το πλαίσιο Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία, είναι μεταξύ των πρώτων δέκα με παγκόσμια δράση που έχουν αναγνωριστεί από τη HundrED.
Σε συνέχεια των βιωματικών εργαστηρίων θα προγραμματιστούν εξακτινωμένες επιμορφωτικές δράσεις για όλες τις εκπαιδευτικές περιφέρειες των σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κατόπιν συνεργασίας με τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου