6.2.17

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ! Επιχείρηση - μαμούθ για την εξουδετέρωση της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό - Έχει μέσα 150 κιλά εκρηκτικά!


Επιχείρηση - μαμούθ για την εξουδετέρωση της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό - Έχει μέσα 150 κιλά εκρηκτικά!

Την Κυριακή προγραμματίζεται να γίνει η προσπάθεια από το στρατό για την απενεργοποίηση και τη μεταφορά της βόμβας, που βρέθηκε προ ημερών στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ανέφερε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενημερώνοντας για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι θα απαιτηθεί απομάκρυνση του πληθυσμού και για το λόγο αυτό η οργάνωση του εγχειρήματος πρέπει να γίνει με προσοχή. "Ο εκσκαφέας έσκαψε και στα τέσσερα εκατοστά βρέθηκε η βόμβα, που δεν είχε εκραγεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει μέσα 150 κιλά εκρηκτικά, γεγονός που σημαίνει ότι χρήζει αντιμετώπισης. Δεν θα τη θάψουμε, γιατί αν τη θάψουμε θα μας θάψει αυτή. Θα γίνει ένα οργανωμένο σχέδιο, ώστε να απομακρυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Πατουλίδου γνωστοποίησε ότι χθες έγινε σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (στρατό, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δήμους, ΕΚΑΒ κ.α.), ενώ νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο και στη συνέχεια θα οργανωθεί σχέδιο για την ενημέρωση του κόσμου.
"Εκείνο που απευχόμαστε είναι ο πανικός, γιατί αυτοί που οργανώνουν το εγχείρημα θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά" πρόσθεσε. Διευκρίνισε, τέλος, ότι αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, καθώς έχουν μεν απομακρυνθεί βόμβες, αλλά όχι από κατοικημένες περιοχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου