8.2.17

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΣΤΟΛΟΣ !!! Χανιά: 'Έδεσαν' 6.000 Αμερικανοί ναύτες, τους έστειλαν 300 εκδιδόμενες

Ένα από τα ισχυρότερα αεροπλανοφόρα των Η.Π.Α. "έδεσε" στη βάση της Σούδας και χιλιάδες Αμερικανοί ναυτικοί έφτασαν στα Χανιά. 
Η "ροζ" διάσταση της είδησης και οι αντιδράσεις 
Adtech Ad
Στην προβλήτα του νατοϊκού αγκυροβολίου Μαραθίου κατέπλευσε προχθές το πρωί το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο "USS George H.W. Bush", στο οποίο επιβαίνουν περίπου 6.000 στρατιώτες.
AdTech Ad
Όπως γράφουν σήμερα τα "Χανιώτικα Νέα", η άφιξη του αεροπλανοφόρου στη Σούδα, αναδεικνύει και μια άλλα οικονομική διάσταση αυτών των επισκέψεων, η οποία αποτελεί "ταμπού" για τις τοπικές κοινωνίες. Ακούμε, γνωρίζουμε μα κάνουμε πως δεν βλέπουμε. 

 Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, από την Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη κατέφθασε αυτές τις ημέρες μεγάλος αριθμός εκδιδόμενων γυναικών για τα μπαρ, τους οίκους ανοχής της πόλης. 
Οι αριθμοί μιλούν για ένα αριθμό από 200 έως και 300 γυναίκες!

Το αεροπλανοφόρο

Το πλοίο "μπήκε" στο λιμάνι συνοδεία τριών ρυμουλκών και θα παραμείνει στα Χανιά για δυο ακόμη ημέρες, προκειμένου να ανεφοδιαστεί αλλά και για λόγους αναψυχής του πληρώματος όπως ήδη έχει ενημερώσει τις τοπικές Αρχές ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μπραντ Κόλινς. Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο "Εκδικητής" ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011.
Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών.
Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.
Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτερα ΗΗ-60Η
Έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του 41ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους.

Ακόμα περιμένουν αποζημίωση οι ιδιοκτήτες ταξί

Εν τω μεταξύ σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμα οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ταξί, από τα καμώματα 26χρονου Αμερικανού ναύτη τον περασμένο Ιούνιο, όταν σε κατάσταση μέθης είχε κλέψει ένα ταξί, τράκαρε άλλα δύο και τελικά κατέληξε σε χαντάκι στην Αγιά. Έκτοτε, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων ζουν έναν δικαστικό… μαραθώνιο, λόγω του καθεστώτος της ετεροδικίας το οποίο δεν επιτρέπει να εκδικαστούν τέτοιες υποθέσεις στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των ιδιοκτητών ταξί κ. Βολάνη, το αμερικανικό δημόσιο ζητά όλο και περισσότερα δικαιολογητικά και παραστατικά από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι -βρισκόμενοι απέναντι σε μία ατέλειωτη γραφειοκρατία- έχουν απελπιστεί.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι, ότι για το ένα όχημα, το αμερικανικό δημόσιο ζητά πραγματογνωμοσύνη από τρεις πραγματογνώμονες, πέρα από τα αρχικά έγγραφα και βεβαιώσεις που έχουν αποσταλεί.

Συστάσεις και μυστικοί αστυνομικοί

Αυτή τη φορά πάντως, η βάση φαίνεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα καθώς έχει ενημερώσει τα καταστήματα πως για οποιοδήποτε επεισόδιο θα μπορεί ο καταστηματάρχης να καλέσει δυο τηλέφωνα που του δίνουν ώστε άμεσα να επιληφθούν οι μυστικοί αστυνομικοί που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης έχει γίνει σύσταση στους ναύτες από τη βάση να πίνουν μπύρες και όχι άλλα ποτά.

Αντιδράσεις για τη βάση

Θυμίζουμε πως τη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενάντια στον ερχομό του αεροπλανοφόρου Βush στα Χανιά. 
Μάλιστα, η Πρωτοβουλία αντίστασης στα Χανιά, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.
"Η πολιτική της επίθεσης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών (Ε.Ε. – ΔΝΤ) που εφαρμόζει συστηματικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οδηγεί τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες ολοένα σε πιο βαθιά φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση. Όσο και αν οι λαϊκές αντιστάσεις καθυστερούν ή έχουν ελλείμματα όταν ξεσπούν, δε θ’ αργήσουν ωστόσο να ξεσπάσουν ξανά και ξανά. Αυτό φαίνεται να το ξεχνούν οι ντόπιοι λακέδες του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που θρασύτατα υποδέχονται κάθε τόσο στην πόλη μας τα τερατόπλοια του στόλου των φονιάδων των λαών. Ξεδιάντροπα πριν λίγες μέρες ο αντιπεριφερειάρχης Βουλγαράκης στη συνάντηση με τον Διοικητή της βάσης της Σούδας μίλησε για τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου