17.2.17

63 ΕΤΩΝ - Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος


Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν δικηγόρος και διετέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής της ΝΔ.
Εκλέγονταν στο Νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα.
Γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο. Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ. Είναι παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανασιο-Αριστείδη. Κουμπάρος είναι ο Κώστας Καραμανλής.
«Συγκλονισμένος» ο Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου.
Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.
Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.
Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.
Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.
Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση – Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».
«Βαθύτατη οδύνη» για τον Καραμανλή
Την οδύνη του για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή εξέφρασε, με δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», κ. Καραμανλής.
Συλλυπητήρια από Τσίπρα
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ευάγγελου Μπασιάκου, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. «Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξη που υπηρέτησε», έγραψε ο πρωθυπουργός.
Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της ΝΔ μέχρι την Κυριακή
Ματαιώνονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ μέχρι και την Κυριακή, σε ένδειξη πένθους.
«Σε ένδειξη σεβασμού για την αδόκητη απώλεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις για σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και για το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου, ματαιώνονται», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου