11.2.17

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ 72 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!! Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης στο Κορδελιό !


KordelioBomb01Front

Ξεκίνησε στις επτά το πρωί του Σάββατο, το πρώτο στάδιο της μεγάλης επιχείρησης στο Κορδελιό με την διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη.

KordelioBomb02
320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση και γενικά πολίτες που έχουν πρόβλημα μετακίνησης, καθώς και 48 παιδιά θα μπορούν να μεταφέρονται με 20 ασθενοφόρα ανά οκτάωρο στις δομές.
Συνολικά θα απομακρυνθούν 72.000 άνθρωποι και πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα.
KordelioBomb03
Η επιχείρηση απομάκρυνσης κι εξουδετέρωσης του βλήματος θα γίνει στις δέκα το πρωί της Κυριακής από μία έμπειρη ομάδα τριών στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, όπου θα επιχειρήσει να απομακρύνει την βόμβα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη εξουδετερώσει και μεταφέρει χιλιάδες εκρηκτικά και βόμβες.
KordelioBomb04
Ο στρατός, χθες δημιούργησε ανάχωμα γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β” Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό. Το ανάχωμα έχει φτάσει σε ύψος ενάμισι μέτρου.
Η βόμβα θα μεταφερθεί στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων «Ασκού – Προφήτη» και αναμένεται να εξουδετερωθεί από τις 13:00 έως τις 18:00. Στο πεδίο βολής, θα μεταφερθεί μέσω της Εγνατίας Οδού με συνοδεία Πυροτεχνουργών, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου