5.2.17

ΤΡΙΠΟΛΗ: Προτιμούν το δημαρχειο για το γάμο

Τα σκαλιά του... δημαρχείου της Τρίπολης επιλέγουν να ανεβούν αρκετά ζευγάρια για να τελέσουν τον γάμο τους, καθώς η οικονομική κρίση από τη μια αλλά και η τάση να φύγουν από τα στερεότυπα, τους οδηγούν σε πολιτικό και όχι σε θρησκευτικό γάμο. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του arkadiaportal.gr
«Όπως αναφέρει ο εξουσιοδοτημένος αντιδήμαρχος Τρίπολης για την τέλεση των πολίτικων γάμων στον Δήμο Τρίπολης, Ηλίας Τότσης, οι πολιτικοί γάμοι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί καθώς πιθανότητα μία εγκυμοσύνη κάνει τα ζευγάρια να μην επιλέγουν τα ιερά δεσμά του γάμου στην εκκλησία αλλά να παντρευτούν στο Δημαρχείο καθώς οι διαδικασίες που χρειάζονται για την τέλεση ενός πολιτικού γάμου είναι πιο άμεσες και σαφώς πιο οικονομικές.
»Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του Ληξιαρχείου Τρίπολης, κατά το 2015,  πραγματοποιήθηκαν συνολικά (για όλο το έτος) 69 πολιτικοί γάμοι ενώ οι Θρησκευτικοί τούς ξεπέρασαν μόνο κατά μία μονάδα: έτσι, το 2015 τελέσθηκαν 70 θρησκευτικοί γάμοι στην Δήμο Τρίπολης.
»Το 2016 τώρα, οι πολιτικοί γάμοι που έγιναν στο δημαρχείο Τρίπολης ήταν 49 ενώ οι γάμοι που έγιναν στην εκκλησία έφτασαν τους 75. Βλέπουμε ότι το 2016 υπήρξε μία μείωση στην τέλεση πολιτικών γάμων και μία σταθερότητα τους θρησκευτικούς γάμους.
»Το 2017 έχει ξεκινήσει δυναμικά καθώς από την 1-1-17 έως και σήμερα έχουν τελεσθεί 20 πολιτικοί γάμοι, αριθμός-ρεκόρ για τα δεδομένα του Δημαρχείου.
»Οι πολιτικοί γάμοι, όπως αναφέρει ο κ. Τότσης, τις περισσότερες φορές επιλέγονται λόγο μιας μη προγραμματισμένης κύησης με τα ζευγάρια των Ελλήνων να δείχνουν την πρόθεήη τους να προχωρήσουν σε ένα επόμενο χρονικό διάστημα και στην τέλεση θρησκευτικού γάμου σε συνδυασμό αρκετές φορές και με τη βάπτιση του βρέφους.
»Οι πολιτικοί γάμοι γίνονται κάθε Πέμπτη στο Δημαρχείο στην οδό Λαγοπάτη και στο γραφείο δημάρχου ή και στην αίθουσα συνεδριάσεων στον ίδιο όροφο. Συνήθως τα ζευγάρια που επιλέγουν πολιτικό γάμο δεν έχουν πολλούς καλεσμένους και η μέλλουσα σύζυγος δεν φορά νυφικό, αλλά ίσως κάποιο φόρεμα. Συνήθως το ζευγάρι καλεί 10 περίπου καλεσμένους από τους οποίους δύο είναι οι μάρτυρες. Υπάρχουν όμως και τα ζευγάρια που συνοδεύονται από αρκετούς συγγενείς οι οποίοι δεν χωρούν στην αίθουσα. 
»Συνήθως τα ζευγάρια που παντρεύονται στο Δημαρχείο είναι μικρής ηλικίας ενώ δεν λείπουν και αυτά που έχουν σχέσεις δεκαετιών προτού οδηγηθούν στον πολιτικό γάμο.Οι ηλικίες των ζευγαριών ξεκινούν από τα 20 περίπου χρόνια και φτάνουν έως και τα 70 χρόνια.
»Η οικονομική στενότητα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες που αυξάνουν τον αριθμό των πολιτικών γάμων στη χώρα μας. Τα έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου είναι δυσβάσταχτα για τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα και για τον λόγο αυτόν επιλέγουν να πηγαίνουν στο Δημαρχείο και όχι στη εκκλησία. Βεβαίως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετά τον πολιτικό γάμο κάνουν και τον θρησκευτικό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου