1.2.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΛΗ δύναμη ευχήθηκε στους απόδημους συμπατριώτες μας ο Διευθυντής του Ομογενειακού πρακτορείου ειδήσεων μέσα από την πρωινή εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ που μεταδίδεται από το νέο ραδιόφωνο της Μεσσηνίας που βρίσκεται στην διεύθυνση www.freegr.gr και μπορείτε να ακούσετε ανά πάσα στιγμή on demand εδώ https://dl.dropboxusercontent.com/u/70464005/DROMOLOGIO%20RADIO.mp3
Η ενημερωτική εκπομπή που βρίσκεται στον αέρα εδώ και 25 χρόνια συνεχίζει το ταξίδι της για σωστούς και ενημερωμένους πολίτες με ψηφιακό ήχο υψηλής ποιότητας δικτυακά και μέσα από ιστοσελίδες του Νομού Μεσσηνίας, από την Αχαία και σύντομα από Ηλεία. 
Περιλαμβάνει ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, ανταποκρίσεις, τεχνολογικά νέα και άλλα. Από το ιντερνετικό σταθμό μεταδίδεται κάθε πρωί 9-11 όπως πάντα. Επίσης μεταδίδει απευθείας μεγάλα γεγονότα της περιοχής. Συνεργάζονται εκτός από τον Ιωάννη Μποζίκα, ο κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, η Γεωργία Σαπέρα και άλλοι συνεργάτες.

                      
ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
 
ΤΟ Δημογραφικό πρόβλημα διογκώνεται στην Τριφυλία και Μεσσηνία όπως σε όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, διαπιστώνει σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας Κώστας Κωσταντόπουλος.
Φέτος από το δραστήριο σωματείο που υποστηρίζει 600 οικογένειες τονίζει ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από ποτέ δεδομένου ότι από το 2013 η διανομή επισιτιστικής βοήθειας καλύπτεται από τις περιφερειακές ενότητες που μπορεί να μην έχουν πλήρη επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων των πολυτέκνων. 
Ωστόσο ο μεγαλύτερος φόβος των οικογενειών με 4 παιδιά και άνω είναι η μείωση του αφορολόγητου που αυτόματα θα σημαίνει διπλάσια έξοδα για τις οικογένειες των πολυτέκνων αλλά κυρίως δημιουργώντας οικονομική αστάθεια για την κοινωνική τους βιωσιμότητα. Εξάλλου όπως υπογραμμίζει ο κ. Κωσταντόπουλος ζωή με κουπόνια δεν γίνεται ή με μεμονωμένες δράσεις καθώς δεν έχουν χείρα βοήθειας από την Πολιτεία όπως θα έπρεπε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ, ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
Επισημαίνει πάντως ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια καθώς οι οικογένειες συρρικνώνονται από τα οικογενειακά βάρη ενώ είναι κοινή διαπίστωση ότι και στην Τριφυλία πλέον με επίσημα στοιχεία οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Το μέλλον λοιπόν των επόμενων γενιών δεν έχει διασφαλιστεί, καταλήγει ο πρόεδρος των πολυτέκνων Τριφυλίας,. Τέλος να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων στην Τριφυλία έχει μειωθεί και ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία, γεγονός όμως που δεν προβληματίζει τους αρμόδιους, ούτε συγκινεί όσους υπόσχονται φρούδες ελπίδες...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                       
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο η Διεύθυνση αγροτικής οικονομίας με την πρώτη συζήτηση να διεξάγετια στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο με κεντρικό θέμα: « Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών της ελιάς» για την ενημέρωση των παραγωγών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Εισηγητές θα είναι ο : Τζάμος Ελευθέριος, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, με θέμα: «Γλοιοσπόριο & Κερκόσπορα δυο μυκητολογικές ασθένειες – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους». Τσιτσιγιάννης Δημήτριος, επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Κυκλοκόνιο – λοιπές μυκητολογικές ασθένειες ( ίσκα, σηψηρριζίες κ.α) – Καρκίνος ελιάς – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους». Παρασκευόπουλος Αντώνιος γεωπόνος ΔΑΟΚ Τριφυλίας με θέμα: «Κυριώτεροι εχθροί της ελιάς – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους»
Στους Γαργαλιάνους η δεύτερη ημερίδα θα γίνει το Σάββατο και ώρα 6.00μμ. στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων  με θέμα: « Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών της ελιάς» Εισηγητές: Τζάμος Ελευθέριος, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, με θέμα «Γλοιοσπόριο & Κερκόσπορα δυο μυκητολογικές ασθένειες – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους». Τσιτσιγιάννης Δημήτριος, επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Κυκλοκόνιο – λοιπές μυκητολογικές ασθένειες ( ίσκα, σηψηρριζίες κ.α) – Καρκίνος ελιάς – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους». Παρασκευόπουλος Αντώνιος γεωπόνος ΔΑΟΚ Τριφυλίας με θέμα: «Κυριώτεροι εχθροί της ελιάς – Ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους» 
Οι ημερίδες συνδιοργανώνονται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κής Τριφυλίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τον Σύλλογο γεωπόνων Τριφυλίας και τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». 
ΙΩΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου