5.2.17

Κόβουν την Ελλάδα στη μέση οι αγρότες – Κλείνουν από σήμερα τα Τέμπη

 Δίωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων - Κλειστή η Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου 17.00-19.00 το απόγευμα

Από το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών,  κρατώντας κλειστά και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τις 14:00 το μεσημέρι ως και τις 16:00 το απόγευμα.
Στην ομιλία του χθες στη Λάρισα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας επιτέθηκε στη κυβέρνηση λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.
«Είμαστε εδώ ως ένα βήμα κλιμάκωσης, γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπλέξει από εμάς, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια» είπε μεταξύ άλλων, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να παλέψει από κοινού.
Να υπενθυμιστεί πάντως, πως κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στο κόμβο του Πλατυκάμπου. 
Επ΄αόριστον αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα παραμένει η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή, μόνο μέσω των παρακαμπτήριων οδών.

Στο μεταξύ, τα αγροτικά μπλόκα πουν στηθεί σε περιοχές ευρύτερα της Θεσσαλονίκης είναι στα διόδια των Μαλγάρων (κλειστά από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα,) αλλά και στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά.
Εν τω μεταξύ οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων σήμερρα, Κυριακή, από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Κλειστή επίσης θα είναι και η Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου από τις πέντε ως και τις επτά το απόγευμα.

Κλειστή θα είναι η Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Αιγίου από τις 18:30  έως τις 21:30.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου