9.2.17

Απίστευτη απάτη στο Κολωνάκι!

Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους. 

Η ιστορία που τους είπε γνωστή επιχειρηματίας κάτοικος του Κολωνακίου και σύζυγος επίσης γνωστού στελέχους τραπεζών του εξωτερικού τους άφησε με το στόμα ανοιχτό.
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα Espresso η γυναίκα έπεσε θύμα απάτης. Έχασε χωρίς να καταλάβει καλά, καλά το πως 100.000 ευρώ σε μετρητά και ακόμη κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ μέσα σε μερικές μόνο ώρες.
 Τα χρήματα και τα κοσμήματα ήταν μάλιστα ασφαλισμένα σε θυρίδα τράπεζας!
Όλα άρχισαν με ένα απλό τηλεφώνημα.
Ένας άγνωστος τηλεφώνησε στη γυναίκα και της είπε πως είναι ο διευθυντής της ΔΟΥ στην οποία υπάγεται εκείνη, ο σύζυγος και ο γιός της.
Ο άγνωστος άνδρας της είπε πως ο γιος της δικαιούται επιστροφή της τάξης των 300.000 ευρώ από την εφορία, λόγω λαθών που έχουν γίνει στο παρελθόν.
Προσφέρθηκε μάλιστα να την εξηγήσει από κοντά.
Η γυναίκα πίστεψε τα πάντα. Έκλεισε ραντεβού με τον άγνωστο στο σπίτι της. Όταν ένας καλοντυμένος σοβαρός κύριος της χτύπησε το κουδούνι η γυναίκα πίστεψε πως είχε να κάνει με στέλεχος της εφορίας.
Εκείνος της ζήτησε τα έγγραφα εκείνα που αποδείκνυαν την οικονομική επιφάνεια της οικογένειάς της για να πιστοποιήσει ως εφοριακός πως όντος έπρεπε να επιστραφεί το ποσό των 300.000 στον γιο της. Εκείνη δεν είχε τίποτε να του επιδείξει, παρά μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που είχε φυλαγμένα σε θυρίδα τράπεζας. Μετρητά και κοσμήματα.
Μάλιστα ήταν ίδια που πήγε στην τράπεζα άνοιξε τη θυρίδα και του παρέδωσε ποσό 100.000 και κοσμήματα για να γίνει η... απαραίτητη καταγραφή από την εφορία.
Φυσικά ο άνδρας εξαφανίστηκε και τα μετρητά μαζί με τα κοσμήματα έκαναν “φτερά”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου