6.2.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ για τους δασικούς χάρτες οι αγρότες από την Τριφυλία οι οποίοι μετά από πορεία μπροστά από τον Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά κατέληξαν στο δασαρχείο της Κυπαρισσίας όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Δασάρχη αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση για τα δίκαια όπως τα χαρακτηρίζουν αιτήματά τους...
Οι αγρότες αποφασισμένοι να ακουστεί η φωνή τους έκαναν μια μεγάλη συγκέντρωση στα Φιλιατρά το πρωί της Δευτέρας δημιουργώντας ένα κομβόι με γεωργικά μηχανήματα και μαύρες σημαίες ακολουθώντας την πορεία προς την Κυπαρισσία με τελική στάση το δασαρχείο και την παρουσία της Τροχαίας Κυπαρισσίας η οποία διευκόλυνε την κυκλοφορία. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν δυναμική με παρατεταγμένα τρακτέρ στην οδό Ελ. Βενιζέλου και τραγούδια όταν μετά τις 12 πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου όπου ακούστηκαν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Τριφυλίας. Αργότερα το αίτημα με τις υπογραφές παραδόθηκε στον Δασάρχη ώστε να διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές. Η πορεία ήταν ειρηνική και ο παλμός των αγροτών γύρω από την πλατεία έντονος. 
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Σε ότι αφορά το ψήφισμα οι παραγωγοί μιλούν για μονομερής εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας επιλεκτικά, αλλά κυρίως για προχειρότητα απαιτώντας μεταξύ άλλων να ακολουθηθεί η διαδικασία που διασφαλίζει τόσο την πολιτεία όσο και το δικαίωμα τους για διασφάλιση των περιουσιακών τους στοιχείων αφού ζουν τις οικογένειές τους λέγοντας συνοπτικά ότι:
Ζητάμε την αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών με σκοπό την αναμόρφωσή τους για το δασικό τους χαρακτήρα με άλλα κριτήρια και όχι με αεροφωτογραφίες του 1945, αλλά με πρόσφατες. Να τροποποιηθεί ο Ν.998/1979
Ζητάμε την κατάργηση του τέλους υποβολής αντιρρήσεων. Η υποβολή των ενστάσεων να είναι χωρίς «χαράτσι»
Ζητάμε να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι παραλήψεις πριν τη νέα ανάρτησή τους αφού αυτά έγιναν με ευθύνη της διοίκησης
Ζητάμε να δοθεί παράταση πάνω από έξι μήνες για όλες τις προτεινόμενες αλλαγές και διαδικασίες, καθώς επίσης να γίνει σωστή και κατανοητή ενημέρωση στον κόσμο.
Ζητάμε να μην ληφθούν υπόψη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι χάρτες αυτοί και γίνει αντιπαραβολή με τους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα χαθούν πολλά χρήματα από τις επιδοτήσεις. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                  
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
ΤΟ χαμόγελο είναι το αντίδοτο στην κρίση απαντούν οι έμποροι της Κυπαρισσίας, που διοργάνωσαν την 3η Εκπτωτική βραδιά σε μια κίνηση αισιοδοξίας και στήριξης του καταναλωτικού κοινού που διέρχεται από την οικονομική κρίση, στηρίζοντας την τοπική μας οικονομία.
Η κίνηση ήταν καλή με μουσική, δώρα, κεράσματα αλλά και εκπτώσεις ως 60% στα καταστήματα της περιοχής με τις βιτρίνες να είναι στολισμένες ενώ δεν έλειψαν οι εκπλήξεις προς το καταναλωτικό κοινό. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Δημήτρης Αβδάλας τόνισε ότι οι έμποροι δεν το βάζουν κάτω παρά τις δύσκολες ημέρες καθώς στόχος όλων είναι να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα έχουν ανάλογη συνέχεια, ενώ κύριο μέλημα είναι να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, να περπατήσει κάνοντας μια βόλτα στην αγορά κι όχι μόνο να ψωνίσει αλλά να καταφέρουμε οι πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ τους. 
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ
Μίλησε για αλλαγή ψυχολογίας καθώς όλοι είμαστε καταναλωτές, προσθέτοντας ότι θα συμβούν κι άλλες δράσεις εντός των Αποκριών με συμμετοχή στο καρναβάλι των Φιλιατρών, ενώ επισήμανε ότι κύρια προβλήματα των εμπόρων είναι οι φόροι, η έλλειψη ρευστότητας, η αβεβαιότητα και η υπερφορολόγηση. Κατέληξε βεβαιώνοντας ότι ο αγροτικός τομέας είναι
στυλοβάτης της αγοράς καθώς όλα είναι αλυσίδα στο πρωτογενή τομέα μέχρι το τομέα των υπηρεσιών καθώς όλοι βιώνουν τα ίδια προβλήματα. 
Η κα Έφη Ευαγγελίδου με χαμόγελο υπογράμμισε ότι η εκπτωτική βραδιά αγγίζει όλους όσους πέρασαν ευχάριστα στα μαγαζιά της πόλης, ενώ οι έμποροι θέλουν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να μην το βάλουν κάτω σε καιρούς κρίσης. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στην τοπική αγορά με μεγάλες προσφορές χωρίς να φύγει από τον τόπο μας με το κοινό να αγκαλιάζει προσπάθειες όταν είναι πραγματικές...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου