18.2.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας θα τελέσει πολυαρχιερατικό Δεκαετές Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου Θέμελη, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρυσόστομος Θέμελης εκοιμήθη εν Κυρίω στις 28 Φεβρουαρίου 2007.
Θα τελεσθούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, όπου θα συμμετάσχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί το Μνημόσυνο και στη συνέχεια Τρισάγιο επί του Τάφου του αειμνήστου Μητροπολίτου.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, με αφορμή την επέτειο της τελευτής του Μακαριστού Μητροπολίτη, έκανε την εξής δήλωση: «Θυμόμαστε το Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο Θέμελη με αγάπη. Τον θυμόμαστε για το εκκλησιαστικό του ήθος, το πνευματικό του ύψος, το ασκητικό του φρόνημα, τον άλατι ηρτυμένω λόγο του, την προσφορά του επί 42 χρόνια ως Μητροπολίτη στο λαό της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, αλλά και παλαιότερα ως Πρωτοσυγκέλλου. Διακόνησε το λαό μας με αγάπη και αφοσίωση, με αποκορύφωμα την περίοδο των σεισμών, αναδειχθείς σε στοργικό πατέρα όλων. Ας είναι η μνήμη του αιωνία!».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου