9.2.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Μονόλογοι από το Αιγαίο»

Παρουσίαση βιβλίου - Θεατρικό Αναλόγιο
«Μονόλογοι από το Αιγαίο»
το ταξίδι και τα όνειρα
ασυνόδευτων ανήλικων  προσφύγων
Καλαμάτα
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:00
Στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:
«Μονόλογοι από το Αιγαίο»
την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00, στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
Το βιβλίο αποτελεί συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο.  Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Απόστολος Μεσσανάκης, Βαλέντζα Καλλιρρόη
Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μουσικοί: Αντώνης Κουφουδάκης, Νίκος Παλαιολόγος

Το υλικό του βιβλίου είναι αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της PRAKSIS στην Αθήνα και στην Πάτρα, από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Η Δράση αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA – Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να ακούσουμε μαζί τις ιστορίες των παιδιών.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο».

Οργάνωση:
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (πληροφορίες: 694851833 /  www.theatroedu.gr) σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου