10.2.17

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ.- ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ

ΤΟ κοινό ψήφισμα φορέων των Φιλιατρών με τις καθολικές διαμαρτυρίες του λαού μετέφεραν στην δεξίωση που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης οι αιρετοί εκπρόσωποι, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους επίσημα για την ημέρα γιορτής που επιλέχτηκε να υπογραφεί το Προεδρικό διάταγμα που βάζει λουκέτο στο Α.Τ. Φιλιατρών.
Ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημήτρης Σαρμαντζής μίλησε για μέρα περισυλλογής, αλλά αποτελεί την μέρα που γέμισε τους κατοίκους με αισθήματα οργής και αγανάκτησης για να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ που προβλέπει την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Δήλωσε απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση στο πολιτικό σύστημα ότι τα Φιλιατρά που πέρασαν δύσκολες εποχές στο παρελθόν, θα επιβιώσουν ως πόλη με τις δυνάμεις που διαθέτει, ζητώντας τους πολιτικούς φορείς να ακουστεί η φωνή όλων απαιτώντας να αγωνιστούν όλοι για την μη εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος. Διεμήνυσε πάντως ότι αν κάποιοι σκέφτονται υποβάθμιση και του Κέντρου Υγείας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να περάσει και θα παραμείνει ενεργό.
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΤΜΗΜΑ
Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Παπαθεοδοσίου διάβασε κείμενο που υπέγραψαν όλοι οι σύμβουλοι της περιοχής από όλες τις παρατάξεις τονίζοντας ότι άπαντες ζητούν την κατάργηση του Διατάγματος που επιφέρει πλήγμα στον τόπο, προσθέτοντας ότι η αφέλεια, το παρασκήνιο και η άγνοια δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία. Υπογράμμισε ότι ο τόπος απαιτεί ένα Πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα καταλήγοντας ότι ο αγώνας δεν σταματά μέχρι την τελική δικαίωση, λέγοντας ότι το κείμενο είναι αδιαπραγμάτευτο.
Μετά τους ομιλητές η κα Κοζομπόλη ζήτησε να λάβει τον λόγο, αλλά πήρε την απάντηση ότι δεν αποτελεί η γιορτή σημείο αντιπαράθεσης όταν εκφράζεται η λαική απαίτηση και παρά την εμμονή της δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει. Νωρίτερα η κα Κοζομπόλη είχε δηλώσει ότι το θέμα απασχολεί τους αρμόδιους και την ίδια ώστε να βρεθεί η λύση που δεν θα ζημιώνει σε καμία περίπτωση την περιοχή. Πάντως το κλίμα στην πόλη ήταν έντονο λόγω των υπηρεσιών που αφαιρούνται...ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

          ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΕ Η ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ θέμα του Α.Τ. Φιλιατρών αναφέρθηκε με δηλώσεις της αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις η τομεάρχης Επικοινωνίας της Ν.Δ. κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τονίζοντας ότι το θέμα του Αστυνομικού τμήματος ήταν ανοιχτό επί κυβέρνησης Σαμαρά όταν 2 υπουργοί Δημόσιας τάξης είχαν επισκεφθεί την περιοχή, διατηρώντας την υπηρεσία σε λειτουργία λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αφορούν την περιοχή.
Πρόσθεσε ότι το Διάταγμα για το κλείσιμο του Α.Τ. δείχνει την ιδεοληψία της

κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τον Νόμο και την τάξη μαζί με την απαξίωση της περιοχής για να συμπληρώσει ότι λυπάται που οι πολίτες είναι στο ίδιο έργο θεατές. 
Σε ότι αφορά την πολιτική κατάσταση λαμβάνοντας αφορμή για το θέμα του Α.Τ. υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στο ίδιο σημείο για υποτιθέμενη διαπραγμάτευση η οποία προέβλεψε ότι θα καταλήξει σε μια άτακτη υποχώρηση και συνθηκολόγηση και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ξανά ο Ελληνικός λαός. Κατέληξε λέγοντας ότι τον λογαριασμό που φέρνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα καταλογίζοντας ότι πρόκειται για την πιο ιδεοληπτική, ανίκανη και πιο καταστροφική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα μας από την μεταπολίτευση, ευχόμενη ο Άγιος Χαράλαμπος κάνοντας το θαύμα του να φωτίσει τον πρωθυπουργό να σηκωθεί επιτέλους να φύγει κάνοντας ένα καλό στον τόπο μας. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

       ΟΧΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ- ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ υποχρέωση εκτίμησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης την επίσκεψή του στον πολιούχο των Φιλιατρών με τις ευχές να συνοδεύουν τους φιλότιμους κατοίκους της περιοχής τονίζοντας ότι διανύουμε μια πολιτική περίοδο όπου η απόλυτη πολιτική αστάθεια, η έλλειψη γνώσεων στην αντιμετώπιση προβλημάτων δημιουργούν νέα προβλήματα σε μια περιοχή που έχει αποδείξει ότι ξέρει να παλεύει και να κερδίζει την ζωή της.
Ο κ. Τατούλης υπενθύμισε ότι οι δασικοί χάρτες, η απορρύθμιση με τα αστυνομικά τμήματα απειλούν την ζωή των κατοίκων, η περιφέρεια από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετη για τις εξελίξεις πάνω στα ζωτικά θέματα αλλά δυστυχώς η κεντρική εξουσία κώφευσε. Επισήμανε ότι οι δασικοί χάρτες αποτελούν τεράστια πληγή καθώς η οποιαδήποτε επιδιόρθωση μετά τις ενστάσεις δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα, ζητώντας από τους αρμόδιους η περιοχή Τριφυλίας να μην καταρρακωθεί. Ξεκαθάρισε ότι πάγια πολιτική της περιφέρειας είναι η άμεση ανάκληση των σχεδίων, έναρξη διαλόγου για να διορθωθούν οι δασικοί χάρτες και να ακολουθήσει η ανάρτηση ενώ οποιαδήποτε άλλη πολιτικάντικη άποψη που θέλει να χειραγωγήσει την συνείδηση και το συμφέρον των συμπολιτών μας είναι επικίνδυνη.
Σε ότι αφορά τα Α.Τ. σε Φιλιατρά και Κοπανάκι που θα βάλουν λουκέτο υποστήριξε ότι πάγια θέση της περιφέρειας ήταν να διατηρηθούν οι δομές σε δημοτικά κτίρια καθώς κλείνουν 25 τμήματα σε όλη την Πελοπόννησο με
αποτέλεσμα να διογκωθούν περισσότερο τα προβλήματα. Για τα Φιλιατρά μάλιστα είπε ότι η αύξηση της παραβατικότητας έπρεπε να απασχολήσει εξαρχής τους αρμόδιους πριν να είναι αργά...
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                   
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΑΝΤΑΣ
ΤΗΝ αξία των Φιλιατρών και Τριφυλίας επανέλαβε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερεριάρχης Περικλής Μαντάς εκτός από τις ευχές του για τον πολιούχο της πόλης. Μίλησε για άσχημα μαντάτα με αφορμή το λουκέτο στο τοπικό Α.Τ. με τον τρόπο που έγινε αποτυπώνει την αλήθεια και ουσία σε ένα σχέδιο για το οποίο δεν ακούστηκε η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση. Χαρακτήρισε με αφορμή τις εξελίξεις για ένα αρνητικό κλίμα που αφορά τον τόπο και την χώρα με αφορμή τους δασικούς χάρτες, την υπερφορολόγηση, τους αγρότες εκτίμησε ότι οι κεντρικές κυβερνήσεις για πολλά χρόνια ακόμα θα ασχολούνται με το πως θα επιλύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, λαμβάνοντας μέτρα που είναι εναντίον των πολιτών. Η περιφέρεια τόνισε ότι θα είναι κοντά στους πολίτες ότι θα δημιουργηθούν μέτρα για την στήριξη των πολιτών αντλώντας ευρωπαικούς πόρους σε αγαστή συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργώντας ένα μέλλον για τις επόμενες γενιές καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί αρκετές δράσεις. 
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου