17.2.17

Σκληρές Εικόνες: Η ιστορία της Άλεξ που τρομάζει… Έγινε πόρνη για τη δόση της

Σκληρές Εικόνες: Η ιστορία της Άλεξ που τρομάζει… Έγινε πόρνη για τη δόση της
Η ζωή μίας νεαρής γυναίκας που παρασύρθηκε σε έναν κόσμο δίχως γυρισμό (για πολλούς), αλλά που η ίδια ξέφυγε – Οργανωμένα κυκλώματα εκμετάλλευσης στις μεγαλουπόλεις
alex6Ναρκωτικά… Μία σύγχρονη μάστιγα, που «θερίζει» ιδιαίτερα τη νεολαία σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Ιδιαίτερα, όμως, στις μεγαλουπόλεις, τα «θύματα» έχουν πολλαπλές συνέπειες στη ζωή τους, καθώς η εξασφάλιση της καθημερινής δόσης προϋποθέτει την εμπλοκή τους σε κυκλώματα που είναι άρτια οργανωμένα, προκειμένου να εκμεταλλεύονται απόλυτα την ανθρώπινη αδυναμία και ατέλεια. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ένα 24ωρο μίας νεαρής γυναίκας από τη Βαλτιμόρη. Οι εικόνες σκληρές. Οι διαπιστώσεις ακόμα σκληρότερες. Μία ζωή δράμα, που ξεκίνησε από πολύ νωρίς και με ευθύνη -σε πολύ μεγάλο ποσοστό- των ανώριμων γονιών.
alex9Η Άλεξ μπήκε σε αυτόν τον κόσμο από τα 17 της. Τότε δοκίμασε την ηρωίνη για πρώτη φορά. Η έφηβη κοπέλα, είχε ξεκινήσει ένα ταξίδι, που θα την οδηγούσε στους χειρότερους εφιάλτες της και σε έναν άλλο κόσμο, δίχως εισιτήριο επιστροφής. Το έναυσμα για να καταφύγει στα ναρκωτικά δόθηκε όταν η αλκοολική μητέρα της αυτοκτόνησε. Όσα είχε ζήσει από την παιδική της ηλικία, όσα είχε βιώσει αυτό το κορίτσι, βάρυναν τόσο πολύ την ψυχή τους, που εξελίχθηκε στο απόλυτο υποψήφιο θύμα για τα κυκλώματα που γνωρίζουν πολύ καλά ποιους να πλησιάσουν, πως να τους πλησιάσουν και που να τους κατευθύνουν, ώστε να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος και τελικά να «απαλλαγούν» από τη φυσική τους παρουσία, όταν εκείνοι το κρίνουν σκόπιμο.

alex5
alex10Η αυτοκτονία της μητέρας της ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Από τα 10 της έβλεπε τον πατέρα της να κάνει συστηματικά χρήση κοκαΐνης. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γενικότερο περιβάλλον μίας παρακμιακής συνοικίας στη Βαλτιμόρη, η Άλεξ ξεκίνησε τα ναρκωτικά στα 17 της. Κάθε μέρα που περνούσε, οι ανάγκες της αυξάνονταν. Σύντομα, είχε φτάσει στο σημείο να μην διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα για την καθημερινή της δόση. Το σύστημα περίμενε και πήρε αυτό που αποζητούσε. Η νεαρή κοπέλα κατέφυγε στην πορνεία, προκειμένου να εξασφαλίζει τα χρήματα και να αγοράζει τη δόση της.









Ένα βράδυ, η Άλεξ συναντήθηκε τυχαία με τη φωτορεπόρτερ Σάρα Ναόμι Λέβκοβιτς. Η συζήτηση επεκτάθηκε και μετά από λίγο καιρό, επέτρεψε στη δημοσιογράφο να καλύψει καρέ-καρέ φωτογραφικά τη ζωή της. Εικόνες από τα στέκια που σύχναζε για να κάνει στριπ-σόου, τα μπαράκια που «ψώνιζε» τους πελάτες της και τις σκοτεινές συνοικίες που «χτυπούσε» τη δόση της.
alex3alex2alex11Ένα ρεπορτάζ που αξίζει να διαβάσει κάθε γονιός, να μιλήσει με το παιδί του και να του δείξει την πραγματικότητα ενός χρήστη. Τη γυμνή αλήθεια, η οποία στη διαδρομή του ταξιδιού γράφει τη λέξη «διασυρμός» και στο τέλος του τη λέξη «θάνατος».
Η Άλεξ κατάφερε να ξεφύγει και σήμερα να ζει μία φυσιολογική ζωή, παλεύοντας, ωστόσο, ακόμη με τους «δαίμονές» της. Πώς το κατάφερε; Η συγκυρία, η τύχη, μία απόφαση, η δύναμη για να συνεχίσει να ζει, ίσως όλα μαζί και πολλά ακόμα. Η μεταμόρφωσή της στις τελευταίες φωτογραφίες είναι ενδεικτική. Το μήνυμα; Έχεις επιλογή. Μην επιλέξεις τον θάνατο…
alex14
alex15

alex17

 Πρώτο Θέμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου