5.2.17

Αναστολή ελέγχων καρτών ζητά η ΕΣΕΕ

Τι αναφέρει  σε επιστολή
Επιστολή προς την γενική γραμματεία Εμπορίου και τους περιφερειάρχες απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορείου και Επιχειρηματικότητας για 10ήμερη αναστολή ελέγχων στην εφαρμογή της νομοθεσίας περί αναγγελίας ηλεκτρονικών πληρωμών.
 Στην επιστολή της, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρου του δ.σ. Βασίλη Κορκίδη, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
« Η ΕΣΕΕ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης εμπόρων και καταναλωτών στη γενίκευση των μέσων ηλεκτρονικών πληρωμών, καθότι διευκολύνουν τις συναλλαγές και αποτελούν πηγή ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και αύξησης του τζίρου, στο μέτρο που επιτρέπουν οι δύσκολοι καιροί που ζούμε.
»Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ήδη έχει ξεκινήσει την αποστολή των σχετικών σημάτων υπό την μορφή αυτοκόλλητου προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε ικανές ποσότητες που θα καλύψουν το σύνολο των επιχειρήσεων μελών τους.
»Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεσθε, για να ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες, τις οποίες με προθυμία δέχονται οι εμπορικές επιχειρήσεις, χρειάζεται και ένα μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής.
»Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες και ακολούθως να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις του νόμου, χωρίς παρενέργειες και αχρείαστα πρόστιμα ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη εποχή, παρακαλούμε για μία σχετική ευελιξία των ελεγκτικών μηχανισμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και των Τμημάτων Εμπορίου που εδρεύουν στις περιφέρειες, ώστε να μην προχωρήσουν σε ελέγχους για το χρονικό διάστημα των 10 επόμενων ημερών.
»Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεσθε πλήρως το εύλογο του αιτήματός μας και συνακόλουθα, θα δώσετε στις εμπορικές επιχειρήσεις τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νόμου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου