1.2.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΥΤΟΨΙΑ στο χώρο του οικοπέδου που ανήκει στην περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποίησε πρόσφατα κλιμάκιο μηχανικών της αρμόδιας υπηρεσίας ώστε να εξεταστεί η αξιοποίησή του στο άμεσο μέλλον ώστε να μην απαξιωθεί η δημόσια περιουσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυτοψία με την παρουσία μηχανικών προκλήθηκε μετά από επιστολής πολιτών αλλά και δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο στις 3 Δεκεμβρίου 2016, για την κατάσταση που επικρατεί στην οικοπεδική έκταση που δεν έγινε ποτέ Διοικητήριο αν και αγοράστηκε με πόρους της τότε Νομαρχίας και στην συνέχεια πέρασε ως περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.
Θυμίζουμε ότι δεν προχώρησε παρά τις προθέσεις της τότε περιφερειακής ενότητας, η δημιουργία ΣΔΙΤ για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα που θα στεγέζει τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής. 
ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Ή ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα έχει ενημερωθεί η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, ενώ αναμένεται να συνταχθεί έκθεση για την κατάσταση της έκτασης. Μέχρι στιγμής πάντως μέρος της έκτασης χρησιμοποιείται από το Δήμο Τριφυλίας για τις ανάγκες του ώστε να υπάρχει απόθεμα σε υλικά για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάντως δεν αποκλείεται να αξιοποιήσει την έκταση μελλοντικά, ενώ υπάρχουν προτάσεις για την δημιουργία χώρου πρασίνου ή έστω ενός πάρκου σε συνδυασμό με παιδική χαρά που λείπει από την Κυπαρισσία σε απόσταση που βρίσκονται κοντά δεκάδες υπηρεσίες. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                             
ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Τραγική είναι η κατάσταση με τις λακκούβες, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής στην νότια Τριφυλία, που είναι επικίνδυνες για τους οδηγούς με αποτέλεσμα να καραδοκεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.
Αναγνώστες από τα Φιλιατρά, περιγράφουν στο τοπικό filiatranet την κατάσταση που βίωσαν το Σάββατο στον δρόμο Φιλιατρών – Μαραθούπολης, όταν μία απλή οικογενειακή βόλτα παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, από μία επικίνδυνη λακkούβα που βρίσκεται στο δρόμο προς Μάραθο (κοντά στου Καυκή), όπου υπάρχει επικίνδυνη στροφή για τους οδηγούς τροχοφόρων.
«Κινδύνεψα μαζί με την οικογένειά μου», όπως δήλωσε δημότης της πειροχής, ενώ τόνισε το τι μπορεί να συμβεί εάν πέσει μηχανάκι στην λακκούβα, η οποία όταν είναι γεμάτη με νερό δεν φαίνεται. «Το αποτέλεσμα ήταν να στραβώσουν δύο ζάντες του αυτοκινήτου, να σπάσει το αμορτισέρ και να στραβώσει η κρεμαγιέρα και όλα αυτά για δύο κουβάδες πίσσα» ανέφερε αγανακτισμένος για το περιστατικό μαζί με τις φωτογραφίες που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.. «Κανείς τους δεν έχει δει την γούβα; Μόνο ψήφο ξέρουν να ζητάνε!» «Στα Φιλιατρά», συνέχισε, «η ίδια κατάσταση, παντού έχουν εμφανιστεί επικίνδυνες λακκούβες», όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ιδίως σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Προφανώς δεν είναι οι μόνες περιοχές που έχουν πρόβλημα στους δρόμους πριν ακόμα τελειώσει ο χειμώνας.. 
Επιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ- Ν.ΗΛ.


 8 θέσεις εργασίας στη νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων της Ν.Μ. Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου. Μεσσηνίας, που εδρεύει στην Κυπαρισσία του Ν. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων  (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα, προκήρυξε το αρμόδιο υπουργείο Υγείας στις 31 Ιανουαρίου
Πρόκειται για πρόσληψη με βάση τα δικαιολογητικά ΥΕ προσωπικού καθαριότητας ειδικότητας καθαριστων - τριων ** Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31-12-2016.
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης 08/12/2016 σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου II του ανωτέρω Παραρτήματος.
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πιστοποιητικά της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.), για όσους υποψήφιους επικαλούνται Πολυτεκνική ιδιότητα, υποβάλλονται υποχρεωτικά είτε σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, είτε σε πρωτότυπα. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης 8/12/2016, "νια την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επεινουσών περιστάσεων νια ανάνκες καθαριότητας η εστίασης η σίτισης η φύλαξης (άρθρα: 21 του Ν. 2190/1994. όπως ισγύει & 63 του Ν. 4430/2016)" καταλήγει η ανακοίνωση. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου