14.2.17

Εξαπατούσαν πουλώντας αυτοκίνητα στο διαδίκτυο

Δημοσίευαν αγγελίες στο διαδίκτυο με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων, γεωργικών ελκυστήρων κ.α.) σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον ανυποψίαστων πολιτών -υποψήφιων αγοραστών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του
trikalanews.gr :
Η δράση ξεκίνησε το 2015, αλλά συνελήφθησαν μόλις πρόσφατα. Πρόκειται για 4 άνδρες, 2 γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης απατών.
Επίσης, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη μία 41χρονη, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι 11 ημεδαποί συνεργοί τους, περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.
Μετά από έρευνες των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας (σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του τμήματος Ασφάλειας Άργους και του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου Κορινθίας) προέκυψε ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία.  Από το τηλέφωνο έπειθαν τα θύματά τους να καταθέσουν χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την αγοραπωλησία, όπως ήθελε ο πελάτης – θύμα.  Απ’ ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς,  με εμβάσματα σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων, μέσω ταχυδρομικών τηλεφωνικών επιταγών.
 Σε αρκετές περιπτώσεις, μετά την είσπραξη των χρημάτων, οι δράστες   προσπαθούσαν με διάφορα προσχήματα (κυρίως τη μεταφορά και παραλαβή των οχημάτων), να αποσπάσουν επιπλέον χρηματικά ποσά από τους παθόντες. Μετά, για να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους διέκοπταν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τα θύματα και είτε διέγραφαν τη σχετική αγγελία από το διαδίκτυο, είτε αλλάζοντας σε αυτή τον αριθμό τηλεφώνου του πωλητή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου