18.2.17

Κοιμάσαι με το σουτιέν; Δες τι λένε οι ειδικοί

Η θρυλική Μέριλιν Μονρόε φορούσε το σουτιέν της κάθε βράδυ στον ύπνο.

Είναι μια από τις πιο παλιές συνήθειες των γυναικών, που σκοπό είχε να διατηρήσει το στήθος στο…ύψος του ακόμα και στον ύπνο, για να προλάβει ενδεχόμενη μελλοντική χαλάρωση.

Ομως ο Dr Σεθ Ράνκιν, υποστηρίζει στο cosmopolitan, πως αυτό όχι μόνο δεν βοηθάει στο στήθος να μείνει στητό και ανορθωμένο, αλλά το εσώρουχο μπορεί να περιορίσει τους λεμφαδένες που είναι υπεύθυνοι για την αποβολή των τοξινών από αυτό το σημείο του σώματος.

Ο ειδικός, αποκάλυψε πως η χαλάρωση του μαστού είναι αναπόφευκτη σε οποιαδήποτε ηλικία καθώς ο ιστός χάνει την ελαστικότητα του με την πάροδο του χρόνου, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι το να φορέσετε το σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου ελάχιστη θετική επίδραση μπορεί να έχει ως προς την πρόληψη. Είναι μάλιστα περιττό.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν μιλήσει κι άλλοι ειδικοί στην dailymail, όπως για παράδειγμα ο καθηγητής Μόκμπελ, που σημείωσε, ότι το σουτιέν που φοριέται κατά τη διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τη φυσιολογία του στήθους. Μπορεί να επηρεάσει την ροή του αίματος και το λεμφικό σύστημα και στη χειρότερη περίπτωση να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή, οίδημα (κατακράτηση υγρών) και δυσφορία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου