14.2.17

Κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας, ''μαζέψτε'' την ''φευγάτη'' υπουργίνα Τουρισμού

Μετά το 9 ημερών τουριστικό της ταξίδι στις ΗΠΑ με τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ αποτελέσματα, η χωρίς προσόντα, γνώση, κατάρτιση, υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά πήγε στο Ισραήλ (9-10 Φεβρουαρίου '17). 
Συναντήθηκε και με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων δηλώνοντας τα ακόλουθα: ''Η ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού''. Όπως ''στρατηγική προτεραιότητα'' αποτελεί και ο...''ιατρικός τουρισμός'' με τον...δήμαρχο Γ. Πατούλη ''μπροστάρη'', σε συνεργασία με την υπουργό. Και με τόσες ''στρατηγικές'' αλλά ουδέποτε πραγματοποιήσιμες ''προτεραιότητες'', αναρωτιόμαστε αν η υπουργίνα, εκτός από αστοιχείωτη ''ψωνάρα'' που λέει ότι θέλει, έχει και άλλης μορφής πρόβλημα, αρμοδιότητας ειδικευμένου επιστήμονα. Επειδή τόσες πολλές ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, λογικός άνθρωπος, μέλος κυβέρνησης, ΔΕΝ της λέει.
Μέσα σε 2 χρόνια ''θητείας'', η υπουργίνα έχει μιλήσει γιά ''θρησκευτικό τουρισμό'', γιά ''ιατρικό τουρισμό'', γιά δέκα άλλα είδη ''τουρισμού'', γιά ''τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα'' και άλλα χαζά, με αποτέλεσμα οι εκτός Ελλάδας 'Ελληνες να ''ψαχνόμαστε'' γιά το αν ''είναι στα καλά της'', λαμβάνοντας υπόψην ότι έχει έρθει 4 φορές ΗΠΑ με ταξιδευτές-συνεργάτες, ουσιαστικά γιά βόλτα, ψώνια, τουρισμό (προσωπικό της), χωρίς αποτελέσματα ή όφελος γιά την Ελλάδα, γιά τον τουρισμό. Φυσικά, ΟΥΤΕ ΕΝΑ από όλα τα ''είδη τουρισμού'', που υποτίθεται προωθεί με τα πολυέξοδα- πολυήμερα ταξίδια της γιά δύο χρόνια στο εξωτερικό, υλοποιήθηκε, ούτε πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ, απλούστατα επειδή εξαγγέλλονται μόνο γιά τα...ΜΜΕ Ελλάδας. Και πάντα στα δελτία τύπου της, αναφέρει ότι όπου ταξιδεύει, έχει (δήθεν) ''συναντήσεις'' με ''μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες'', αλλά ουδέποτε ανακοινώνεται ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί. Είναι σαν να λέμε, π.χ., ήρθε ο Π. Καμμένος στην Ουάσιγκτον (με Παππά ή χωρίς), συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντ. Τραμπ, αλλά ανακοίνωσε μόνο ότι συναντήθηκε με τον...αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.
'Ολοι λένε ότι το περίπτερο της Ελλάδας τέλη Ιανουαρίου στην έκθεση της εφημερίδας New York Times στην Νέα Υόρκη, με την παρουσία της κ. Κουντουρά, ήταν φτωχό. ''Λόγω έλλειψης χρημάτων'', ειπώθηκε ως δικαιολογία. Αν όμως το 1/3 των ''τουριστικών εξόδων'' της υπουργίνας και της συνοδείας της στην 9ήμερη τουριστική τους περιοδεία στις ΗΠΑ, είχαν διατεθεί γιά το περίπτερο, γιά την σωστή τουριστική προβολή της Ελλάδας, τότε το περίπτερο θα ήταν πλούσιο. Δεν προηγείται όμως η προβολή της Ελλάδας, αλλά η ικανοποίηση του φανερού ''κόμπλεξ κατωτερότητας'' της κ. υπουργού και η καλοπέρασή της, μαζί και των συνοδών της, στα πολλαπλά ταξίδια τους στο εξωτερικό.
Οι ''επαφές'' της υπουργού με... ''παράγοντες της Ομογένειας'' και λοιπά (ελληνικά) πανηγύρια, βαφτίστηκαν ''προώθηση του τουρισμού στις ΗΠΑ''. Ειδικά στο Σικάγο, όπου η υπουργίνα έκανε 95% ''προσωπικό εβδομαδιαίο τουρισμό'' και απόλαυσε περιηγήσεις σε καλά εστιατόρια και καταστήματα (μαζί και δώρα), από την εντόπια νεόπλουτη κυρία, την ''φιλάνθρωπο Ελένη του Σικάγου'', που αναζητεί γραφικούς υπουργούς Ελλάδας, γιά να της αποδοθεί ο τίτλος ''πρέσβειρας Καλής Θελήσεως'', αντίστοιχος της Μ. Βαρδινογιάννη. Στο περιθώριο της προσωπικής τουριστικής παραμονής της στο Σικάγο, η κ. Κουντουρά, ''πρόβαλε'' την... Ελλάδα και τον τουρισμό στις συναντήσεις της με τον... μητροπολίτη και λοιπούς 'Ελληνες στο ελληνικό Προξενείο. Τα ίδια -και χειρότερα- έγιναν και στην Νέα Υόρκη.
Δεν έχει σημασία αν ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών κάθε χρόνο μειώνεται (άλλο οι Αμερικανοί, άλλο οι Ελληνοαμερικανοί που πάνε Ελλάδα με αμερικάνικο διαβατήριο και καταχωρούνται ως ''Αμερικανοί''), αλλά παραδεχόμαστε ότι η κ. Κουντουρά ''προβάλει τον τουρισμό'' στους... 'Ελληνες στις ΗΠΑ, που μαθαίνουν από την υπουργίνα ότι... υπάρχει Ελλάδα, άσχετα αν αυτοί πάνε στην Ελλάδα κάθε χρόνο.
Εξυπακούεται ότι η υπουργίνα, σε Αμερικανούς ΔΕΝ μπορεί να προωθήσει Ελλάδα και τουρισμό, επειδή απλούστατα δεν έχει ικανότητες. 'Ετσι περιορίζεται στο ελληνικό στοιχείο στις ΗΠΑ, ενώ στην Ελλάδα, με την παραπληροφόρησή της, νομίζουν ότι προωθεί τον τουρισμό στους... Αμερικανούς. Και αντί να πράξει το ορθό, δηλ. να στέλνει σε τουριστικές εκθέσεις, συνέδρια κ.ά. στο εξωτερικό, στελέχη του υπουργείου της με γνώση αγοράς, κατάρτιση κλπ (αν υπάρχουν τέτοια στελέχη), πάει ΠΑΝΤΑ η ίδια, κάνοντας έτσι συνέχεια και συστηματικά, προσωπικό τουρισμό με κρατικό χρήμα και αυτοπροβολή, χωρίς ΟΦΕΛΟΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ γιά την Ελλάδα.
Η ''τουρίστρια'' κ. Κουντουρά και οι συνταξιδευτές-τουρίστες συνεργάτες της, ερχόμενοι στις ΗΠΑ, ΔΕΝ γνωρίζουν -είναι άσχετοι- πως λειτουργεί η εδώ αγορά, τι θέλει να ακούσει, να μάθει γιά τουρισμό στην Ελλάδα ο Αμερικανός. Και με την ''ψευτομάγκικη'' κομπλεξική νοοτροπία τους, την νεοελληνική, του ''πέρα βρέχει'', σε συνδυασμό με τις ''συμβουλές'' των Προξένων-''τουριστών'', μιλάμε γιά κωμωδία στα όρια της τραγωδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν είδαμε γιά 2 χρόνια ένα αξιόλογο ΜΜΕ χωρών που επισκέφθηκε η κ. Κουντουρά (και ειδικά στις ΗΠΑ), να ασχοληθεί μαζί της. Μόνο ελληνόφωνα ΜΜΕ (βασικά στην Ελλάδα) προβάλουν τις ''δραστηριότητές'' της. 'Αρα σε τι τόσα ταξίδια, ποιά τα αποτελέσματα;;;
(Σημ.: Στις ΗΠΑ μόνο δύο ελληνόφωνες εφημερίδες μικρής κυκλοφορίας, στην Αστόρια Νέας Υόρκης, ασχολούνται μαζί της, επειδή λαμβάνουν κάθε χρόνο χορηγία από το υπουργείο της, γιά να ''προβάλουν'' την ανυπαρξία της και να σιωπούν στα υπόλοιπα, δηλ. σε ζητήματα ουσίας).
Η υπουργίνα, αρχές Ιουνίου '16 είχε πάει και στο Λος 'Αντζελες (γιά δεύτερη φορά, μαζί με ''τουρίστες-συνεργάτες''), σε κάποιο υποτιθέμενο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου, αποτυχημένων ''κομπάρσων'' και φιλόδοξων ελληνοαμερικανών ηθοποιών (όπου ανακάτεψε ''κινηματογραφικές παραγωγές'' στην Ελλάδα και άλλα χαζά), φωτογραφιζόμενη μαζί τους σαν ''σταρ του Χόλλυγουντ'' πάνω σε ξύλινο βάθρο, με ένα κόκκινο πανί πάνω του, που ''βαφτίστηκε'' ως ''κόκκινο χαλί'', αλα απανομή... ''όσκαρς''.
Τελευταία, την ασοβάρευτη υπουργίνα την ''διπλάρωσε'' και ο γραφικός δήμαρχος Γ. Πατούλης, γιά χορηγίες, ώστε αυτός και η παρέα του να κάνουν συχνά ταξίδια στις ΗΠΑ, δήθεν γιά να προβάλουν τον... ''ιατρικό τουρισμό'', όταν στα νοσοκομεία στην Ελλάδα ούτε... γάζες έχουν.
Σημ. 1: Δείγμα συστηματικής παραπληροφόρησης από την κ. Κουντουρά. Οι δήθεν συναντήσεις της με τους πάντα...ανώνυμους ''tour operators''. Προσοχή στον (παραπλανητικό) τίτλο: ''Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Σικάγο με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και τα Ομογενειακά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού''. Εμείς λέμε δημόσια ότι η κ. Κουντουρά ΨΕΥΔΕΤΑΙ επειδή, ειδικά στο Σικάγο, ΔΕΝ έγιναν τέτοιες συναντήσεις.
Σημ. 2: Ακόμα και η ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού χρησιμοποιείται γιά την προσωπική προβολή της υπουργίνας, μέσω της γνωστής παραπληροφόρησης. Σχεδόν όλα και ειδικά τα δελτία Τύπου αναφέρονται σε αυτήν ατομικά. Λες και η υπουργίνα είναι το υπουργείο.
Σημ. 3: Η Ομογένεια έχει ΑΗΔΙΑΣΕΙ με όλους τους γελοίους που υποδύονται τους υπουργούς Ελλάδας και έρχονται γιά ''τουρισμό'' στις ΗΠΑ, κάνοντας ''βαρύγδουπες δηλώσεις'', που ουδεμία αξία ή αλήθεια έχουν, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ''κάφρους''.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ στην υπουργίνα Τουρισμού: Δώσε στην δημοσιότητα ονόματα ''tour operators'' (έστω του τελευταίου σου ταξιδιού στις ΗΠΑ τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου '17) με τους οποίους ''συναντήθηκες'', όπως ισχυρίζεσαι γραπτά σε δελτία τύπου σου και δηλώνες δημόσια. Απόδειξε ότι δεν εξαπατάς τον λαό της Ελλάδας και την Ομογένεια, με ψευδή στοιχεία και παραπληροφόρηση.
.................................
Ε...Ε...'Ερχεται (πάλι στις ΗΠΑ). Ο ένας, ο μοναδικός και ο ανεπανάληπτος δήμαρχος Γ. Πατούλης
Μαζί με 25-30 ομοίους του, στο Σικάγο τέλη Απριλίου γιά να προβάλουν τον...ιατρικό τουρισμό, με τις χορηγίες των ασοβάρευτων Σταθάκη και Κουντουρά και να ''παρελάσουν'' στην ετεροχρονισμένη παρέλαση-καρνάβαλο γιά 25 Μαρτίου. Μπορεί τα νοσοκομεία στην Ελλάδα να έχουν τα χάλια τους, αλλά ο Πατούλης, ''σκασίλα'' του. 'Οσο θα υπάρχουν ''καραγκιόζηδες'' υπουργοί στην Ελλάδα που σκορπούν το ανύπαρκτο χρήμα, ο (κάθε) Πατούλης θα ''πουλάει μούρη'' στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.
Σημ.: Στους κάθε μορφής γραφικούς αλα Πατούλη, λέμε ότι οι Ελληνοαμερικανοί που πάνε Ελλάδα από ΗΠΑ, πάντα φροντίζουν -οι περισσότεροι- να έχουν στην (ιατρική) ασφάλειά τους και αερομεταφορά με ''αεροπλάνο-ασθενοφόρο'' στις ΗΠΑ, στην περίπτωση που κάτι σοβαρό τους συμβεί στην πατρίδα, επειδή ΔΕΝ εμπιστεύονται με τίποτα νοσοκομεία και ιατρούς στην Ελλάδα. Και ο κάθε Πατούλης μαζί με την κάθε Κουντουρά, ομιλούν γιά ''ιατρικό τουρισμό'' με προσέλκυση Ελληνοαμερικαών. Είναι ή δεν είναι ''ψώνια'', άσχετοι με την πραγματικότητα;;;
..................................

www.kalami.us      | www.kalami.news

Και να ακούτε www.24-7RADIO.us (σε κομπιούτερ ή ''κινητό'' τηλέφωνο) 24 ώρες στα ελληνικά, με υψηλή ποιότητα ήχου (320 kbps).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου