5.2.17

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! Ουρές χιλιομέτρων λόγω μπλόκων

agrotes-1486310709Κλείνουν τα τελωνεία – Μπλοκάρουν τα λιμάνια- Σαπίζουν τα προϊόντα!


Τρακτέρ και αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν μετά τις 14:30 και για δύο ώρες τα Τέμπη, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης. Λίγο μετά τις 13:00 τα τρακτέρ ξεκίνησαν από τη Νίκαια της Λάρισας, συνοδεία αυτοκινητοπομπής.
Οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο υλοποιούν τις αποφάσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τη σημερινή κινητοποίηση να βρίσκεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.
Το απόγευμα της Κυριακής ουρές 10 χλμ σχηματίστηκαν στο Κιάτο με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω των μπλόκων των αγροτών.
Οι αγρότες αναπτύσσουν νέα μπλόκα, ενώ πρόθεσή τους είναι να συντονίσουν καλύτερα τις κινήσεις τους όπως λένε, καλώντας στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου με τη συμμετοχή όλων των μπλόκων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη 7/2, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες προχωρούν σε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε: «Κλιμακώνουμε σήμερα, με αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, ως ένα μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση, αλλά και ανάδειξης των προβλημάτων μας. Είναι ένας δίκαιος αγώνας τον οποίο συνεχίζουμε σήμερα εδώ. Επίσης καλούμε την Τρίτη στη Νίκαια όλα τα μπλόκα, ανεξάρτητα αν συμφωνούν με το πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων για να συντονίσουμε τα επόμενα βήματα».
Σε ερώτηση σχετικά, με το αν οι αγρότες θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μαρούδας είπε πως αυτό θα αποφασιστεί την ερχόμενη Τρίτη στην πανελλαδική συνάντηση.
Εξάλλου, ο Κώστας Τζέλας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, είπε: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να σκύψει πραγματικά πάνω από τα προβλήματά μας, γιατί οι αγρότες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τη γη». Επισήμανε πως οι αγρότες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και θα τον κλιμακώσουν.
Σημειώνεται ότι παραμένει το κεντρικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, με τους αγρότες να έχουν αποκλείσει επ” αόριστον το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα.
Επίσης, κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης, και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο κόμβο του Πλατυκάμπου από αγρότες που βρίσκονται στο σημείο από την Παρασκευή.
Γολγοθάς για τους οδηγούς θα είναι οι μετακινήσεις στις εθνικές οδούς και την ερχόμενη εβδομάδα
Αύριο Δευτέρα κλειστή θα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλατυκάμπου από τους αγρότες των Τεμπών.Από παρακαμπτήριες οδούς θα γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών στο ύψος της Νίκαιας που έχει κλείσει επ’ αόριστον από τους αγρότες Η εθνική οδός Κορίνθου Πατρών θα κλείσει στο Κιάτο από τις πέντε ως και τις επτά το βράδυ.Και στο Αίγιο θα κλείσει η εθνική οδός από τις 18:30 ως και τις 21:30..
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (Aθηνών – Θεσσαλονίκης)
Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος της Νίκαιας, του Πλατυκάμπου και των Τεμπών Λάρισας, σήμερα Κυριακή (05-02-2017) από ώρα 16.08΄ αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.:
α. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) μέχρι τη διασταύρωση Κιλελέρ (χ/θ 329+400), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου