17.2.17

Ο γολγοθάς της Ασπασίας και η οργή της μητέρας της

Ακόμη πιο δύσκολες έχουν γίνει οι τελευταίες ώρες για την Ασπασία Μπόγρη, που είχε δεχτεί τα πυρά του πατέρα της στο Αργος τον Αύγουστο του 2013 και έκτοτε βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα. 

Το άτυχο κορίτσι αντιμετώπισε λοίμωξη του αναπνευστικού και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Ομως η ταλαιπωρία της συνεχίστηκε, καθώς λίγες ώρες μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και τη φαρμακευτική αγωγή που της χορήγησαν οι γιατροί τα ξημερώματα της Τετάρτης κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει στο Animus. Αιτία ήταν ότι δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο οι απαραίτητες υποδομές για ασθενείς με τα προβλήματα και την κατάσταση της Ασπασίας. Η μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου δεν άντεξε και ξέσπασε κατά των τριτοκοσμικών συνθηκών που επικρατούν στο νοσοκομείο. «Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τη φροντίδα που προσέφεραν στην Ασπα μου.
Ομως είμαι απογοητευμένη και εξοργισμένη από τις συνθήκες στους χώρους του νοσοκομείου. Θεωρώ ότι στα κτηνιατρεία υπάρχουν καλύτερες συνθήκες! Είναι απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα να αντιμετωπίζονται με τέτοιον τρόπο οι πολίτες της. Ζούμε σε μια Πολιτεία ανάλγητη, αδιάφορη για τον άνθρωπο, που ξέρει μόνο να ζητάει χωρίς να προσφέρει τίποτα. Είναι κυριολεκτικά ήρωες όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο αυτό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Για την Ασπασία, προσεύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα, γιατί σε ασθενείς αυτού του τύπου κάθε πρόβλημα είναι επικίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους» ξέσπασε, σύμφωνα με το postlarissa.gr. Αυτή την περίοδο γίνεται μια προσπάθεια για την αγορά ενός ειδικού για τη μεταφορά ΑμεΑ αυτοκινήτου για την Ασπασία, μέσω μιας λαχειοφόρου αγοράς που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου