22.2.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο κ.Μπακουρος εθιξε το θέμα της αποκατάστασης για την χωματερή στου δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στο αλιμακι ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ καθως οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά όμως εκτίμησε ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα χωματερή. 
Τόνισε ότι ο σκουπιδότοπος θα έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο μέλλον ζητώντας απο το δήμαρχο απάντηση για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης στην περιοχη. 
Την κατάσταση στις Ραχες ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ περιέγραψε με μελανά χρώματα ο κ. ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ προτείνοντας επειδή η χωματερή ειναι στα όρια της να μεταφέρονται τα Απορρίμματα στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων έως ότου αποκατασταθεί σε ένα μήνα ο ΧΑΔΑ. Εξήγησε ότι η περιοχη ειναι στα όρια της την ώρα που το πρόβλημα παραμένει στους δήμους ως δαμόκλειος σπάθη.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ
Ο Δήμαρχος είπε ότι πήρε τις πιο δύσκολες αποφάσεις με συγκροτημένο σχέδιο που ειναι σε εξέλιξη. Τόνισε ότι υπάρχει εγκεκριμένος ο σχεδιασμός πεσδα όπου ο Δήμος σύντομα θα υποβάλλει εκ νέου τον εγκεκριμένο πλήρη φάκελο του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στο οποίο περιλαμβάνεται μέχρι η μπαλοποιηση των σκουπιδιών. 
Πρόσθεσε ότι το θέμα θα επανέλθει στο σώμα αναγνωρίζοντας ότι το βάρος του δήμου και οι κάτοικοι πέφτει στο Αλιμακι, προτείνοντας να γίνουν συζητήσεις με τις κοινωνίες στις δημοτικές ενότητες ώστε να μην εξελιχθεί η υπόθεση των σκουπιδιών σε τραγωδία. Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα αναλάβει πλήρως την αποκατάσταση της περιοχής αν χρειαστεί όσο καιρό θα ειναι Δήμαρχος ακόμα και με ίδιους πόρους, λέγοντας ότι ο μεγάλος τρόμος ειναι να γίνει η ΤΡΙΦΥΛΙΑ η νέα Τρίπολη η ΠΥΡΓΟΣ με τα σκουπίδια στις πλατείες...
ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΜΗ
Ο Κ.Κουκουμης συνέδεσε το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων με τα μεγάλα σχέδια του βιολογικού καθαρισμού της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ που Δεν υλοποιήθηκαν όπως ειναι η κομποστοποίηση των υπολλειμματων και η αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στην περιοχη.
Ο Δήμαρχος απάντησε με αφορμή τον βιολογικό καθαρισμό ότι θα κατατεθεί η παλιά πρόταση για κοσμποστοποιση με διαχείρισης λυματολάσπης στις εγκαταστάσεις τους, ενω ο Δήμος προκήρυξε ξανά ο διαγωνισμός για τον βιολογικό Φιλιατρών που θα αναλάβει ιδιωτική εταιρία για την εύρυθμη λειτουργία του...
Τέλος ο κ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ εθιξε το θέμα των πυρκαγιών σε χωματερές που αποτελούν τρομερή πληγή για τα αστικά κέντρα προβλέποντας ότι το αλιμακι θα αποτελέσει περιβαλλοντική απειλή για την περιοχη με τους κατοίκους και το μέλλον τους, διερωτώμενος ποιος έδωσε άδεια για την ένα χωματερή δίπλα σε μια άλλη στο Αλιμακι ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. 
Ο δήμαρχος απάντησε ότι άδεια για τη χωματερή έδωσε η δημοτική αρχή. 
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου