9.2.17

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ είναι οι κάτοικοι της Τριφυλίας αλλά κυρίως των Φιλιατρών για την πλήρη αδιαφορία των πολιτικών δυνάμεων στα καυτά προβλήματα του τόπου που ταλανίζουν τους πολίτες, με αφορμή την επίσκεψη πολιτικών αρχόντων στην εορτή του Πολιούχου της Τριφυλιακής πόλης.
Οι υποσχέσεις και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη μέσα στην Πολιτική είναι θεμιτό. Αλλά επειδή μιλάμε για την γενέτειρά μας οφείλουμε να μην είμαστε τόσο γενναιόδωροι. Διότι η Αλήθεια αν εκφραστεί όπως είναι θα δείξει το κενό που υπάρχει για ένα τόπο που θεωρήθηκε αποπαίδι του Νότου κάποτε από επίσημα χείλη. 
Η Τριφυλία δεν κέρδισε τίποτα διαχρονικά λένε οι πολίτες. Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες....ιδίως αν αναλογιστούμε ότι οι υποσχέσεις έμειναν μετέωρες. Για τον λόγο αυτό η περίοδος χάριτος για όλους τελείωσε, είχε υπογραμμίσει σε συσκέψεις ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών κ.Σαρμαντζής με αφορμή το θέμα του αστυνομικού τμήματος. Αλλά και ο Πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου κ. Αθανασόπουλος μας επισήμανε την κατάσταση που βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος στη περιοχή με την φορολογία, το καλλιεργητικό κόστος, τις εισφορές και ήδη ετοιμάζουν νέες συσκέψεις για κινητοποιήσεις. Η ομογενοποίηση της Τριφυλίας μας έλεγαν δεν θα εκπληρωθεί όταν τα προβλήματα αντί να μειώνονται, αντίθετα πολλαπλασιάζονται!
ΚΑΥΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ
Την ίδια ώρα με μια βόλτα σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά, διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες είναι..στα κάγκελα. Θα ρωτήσουν τους πολιτικούς με τις χαιρετούρες στην γιορτή: γιατί κανείς δεν δεσμεύεται για επαναλειτουργία του Α.Τ. Φιλιατρών;  Ti έκαναν για το Λιμάνι της Κυπαρισσίας που καταρρέει και αποψιλώνεται σταδιακά ακόμα και στο παλιό μόλο όπως διαβάζουμε; Tι έκαναν για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όταν τα μόνα έργα που υλοποιήθηκαν προέρχονται ευτυχώς με την αρωγή της περιφέρειας Πελοποννήσου; 
Οι αγρότες μας ρωτούν επίσης το καυτό ζήτημα που τους απασχολεί: Tι θα γίνει με το τεράστιο έργο του Φιλιατρινού φράγματος και θα ολοκληρωθεί ποτέ; Tι έκαναν για τον δρόμο Φιλιατρών- Γαργαλιάνοι, για τους οδικούς άξονες όπως το Καλονερό- Τσακώνα που παρά τις υποσχέσεις δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα δημοπρατηθεί; Τι έκανανα για τους νέους και τις δομές κοινωνικής επανένταξης; Τι έκαναν για τις επενδύσεις που δεν έγιναν ποτέ; Για τον πρωτογενή τομέα που στοιχεία λαμβάνουν από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας αλλά ποτέ δεν επισκέφθηκαν θερμοκήπιο; 
Tελικά μπορώ να παραθέσω πολλά ακόμα ερωτήματα. Αλλά η απάντηση είναι προφανής. ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Τότε γιατί να τους χαιρετίσουν μας ρωτούν; Γιατί εγκαταλείψατε τον τόπο που τόσο ακούσαμε ότι αγαπήσατε δυστυχώς, μονολογούν...Πριν ολοκληρώσουμε το άρθρο μάθαμε ότι κάποιοι δεν θα παραστούν καν στην εορτή, προφανώς γιατί φοβήθηκαν την λαική οργή.
..ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                            
ΦΟΛΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!
ΣΕ επαγρύπνηση καλή η Φιλοζωική ομάδα Τριφυλίας μετά τα νέα περισταιτκά και τις καταγγελίες για φόλες στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στα Φιλιατρά, σοκάροντας ξανά μέρες γιορτών για την πόλη τους φιλήσυχους πολίτες. Σε ανακοίνωωσή της στα κοινωνικά δίκτυα, η Φιλοζωϊκη Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι είναι η τρίτη φορά που καταγράφουν ανάλογο περιστατικό. Η ανάρτηση στην ομάδα της Φιλοζωικής τριφυλίας αναφέρει:
Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα πέσανε φόλες στις εργατικές εστίες στα Φιλιατρά. Τρείς γάτες βρέθηκαν πεθαμένες, άλλες αγνοούνται και ένα αγαπημένο γέρικο θηλυκό σκυλί που δεν έφαγε αρκετή ποσότητα για να την σκοτώσει, βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση. Η γειτονιά έχει αγανακτήσει! Οι φόλες πέφτουν σε περιοχή όπου υπάρχουν παιδιά που παίζουν και κινδυνεύουν και αυτά. Κινδυνεύουν όχι μόνο από την φόλα αλλά και από τις εκκρίσεις που αφήνουν τα ζώα πίσω τους αφού μένει το δηλητήριο στο χώρο για μέρες. Κάτοικοι της περιοχής πήγαν στην αστυνομία οι οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα. Εν τω μεταξύ η σκύλα που μεταφέρθηκε στο κτηνίατρο αναρρώνει αλλά της προκάλεσε προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της λόγο ηλικίας. Ι.ΜΠ.

     
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΑΝΟΥΣΙΑ χαρακτήρισε και ο Σύλλογος των Κοπανακαίων Αττικής με επιστολή του στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων, που υπογράφει ο Πρόεδρος Γρηγόρης Ηλιόπουλος, την συνάντηση των συλλόγων με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, αφού οι συλλογικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο στη Δημοτική αρχή, ούτε ακούγονται. Πιο αναλυτικά η επιστολή γράφει ότι: "Κύριε Πρόεδρε, φίλε Παναγιώτη, συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά για την άψογη οργάνωση της Δευτέρας με θέμα τις βραβεύσεις. Θερμά συγχαρητήρια επίσης στον καλόν μου φίλο Δημήτρη Μητρόπουλο, που για πολλούς λόγους τον νοιώθω συνοδοιπόρο στα βιώματα και στην ζωή. Τα καλλίτερα μου λόγια για τους βραβευθέντες επίσης bloggers μας, που τόση απίστευτη δουλειά κάνουν. Σοβαροί λόγοι υγείας, δεν μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι ούτε στην εκδήλωση της Κυριακής ούτε στην μάζωξη της Δευτέρας. Θα παραθέσω μερικά σχόλια, διαφορετικά στην κάθε περίπτωση γιατί οι γιορταστικές ατμόσφαιρες, και μόνον αυτές, σε παρασύρουν μακριά απο δυνατές έννοιες και πράξεις.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Κοπανακαίων που αποτελείται από μαχόμενους νέους επιστήμονες έχει βάλει άλλες διαστάσεις στον σκοπό του και θέλει την Ομοσπονδία ‟ ζωντανό κύτταρο „ με :
Παρεμβάσεις στον κοινωνικό χώρο
Συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα
Επεξεργασία, μετά απο συλλογική δουλειά των προέδρων, των θεμάτων και επαναφορά τους στους κόλπους των συλλόγων προς υλοποίηση, (και δεν εννοούμε φυσικά μόνο το χωριό μας).
Αέναο σφυροκόπημα της Δημοτικής μας Αρχής, με έτοιμες προτάσεις, για πράγματα πέραν των ορατών δημοτικών προβλημάτων.
Διείσδυση στην φτώχεια και την ανημπόρια, εκεί που οι αβάσταχτες καθημερινές ανάγκες, φρενάρουν την εξέλιξη του πνεύματος.
Μπορούν αυτά να γίνουν κ. Πρόεδρε, μαζί και με τις βραβεύσεις. Και το Κοπανάκι μαζί με τα είκοσι χωριά του, θέλει να δουλέψει και να παράξει έργο. Με το μαχαίρι βαθειά στο απόστημα της κρίσης, χωρίς την απανινή χρυσόσκονη των επετείων, να δημιουργήσουμε νέες ελπίδες στους νέους, και να βοηθήσουμε  στην αναστήλωση των κατακρημνισμένων αξιών.
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ!
Προτείνω λοιπόν μια συνάντηση άμεση, όλων των Προέδρων για να πιάσουμε σοβαρή δουλειά. Ας γίνω τώρα και λίγο κακός ! Γιατί κ. Πρόεδρε, να συναντηθούν οι Πρόεδροι των Συλλόγων με τον κ. Κατσίβελα στις 5/2 του '17; Τι άλλαξε απο πέρυσι; Ποιά ήταν η κοινή προετοιμασία των Προέδρων, πολύ πριν την συνάντηση, ώστε να εντοπιστούν όλα όσα δεν έκανε και όλα όσα θα μπορούσε να κάνει. Οι προτάσεις και οι εισηγήσεις για δημιουργικό διάλογο με τον Δήμαρχο προέρχονται από ομάδα δουλειάς! Για το ιστορικό της υπόθεσης, πέρυσι, έκανα κάποιες προτάσεις στείλαμε κάποια e - mails εθελοντικής παρουσίας για επιστημονική δουλειά και ως συνήθως δεν πήραμε ούτε απάντηση ότι το έλαβαν. Κύριε Πρόεδρε, μας συγχωρείτε, ίσως η ιδιωτική επιχειρηματική μας ζωή να μας έχει επηρεάσει. Οι αποφάσεις πρέπει γρήγορα να παίρνονται και ακόμη γρηγορότερα να ακολουθούν οι πράξεις. Είμαι περίεργος, να μάθω τι έγινε αυτή την Κυριακή και αν η συνάντηση είχε ...ζουμί".. καταλήγει η επιστολή...ΙΩΑΝ. ΜΠ.
ΣΠΟΡ- ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
 ΤΗΝ ετήσια γιορτή του πραγματοποιεί το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο κοσμικό κέντρο Στεφανής στην Τερψιθέα, με την κοπή πίτας του ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Κυπαρισσίας, με μια όμορφη βραδιά στην οποία θα δώσουν το παρών αθλητικοί φορείς και όχι μόνο.
Πιο αναλυτικά ο δραστήριος Σύλλογος που συμπλήρωσε ήδη 28 χρόνια ζωής στην περιοχή μας εκτός από το εορταστικό πρόγραμμα της ημέρας θα πραγματοποιήσει επίδειξη των αθλητών του Συλλόγου, καθώς και βράβευση αθλητών που διακρίθηκαν το 2016 σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και τις διακρίσεις με συμμετοχές στο εξωτερικό από την αγωνιστική ομάδα του σωματείου που έχει μια διαχρονική πορεία διακρίσεων.
Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και απολογισμός για τις δράσεις του χρόνου που πέρασε, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το 2017 ενώ παράλληλα θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό για την αθλητική αξία του Ολυμπιακού αθλήματος, από τους προπονητές, ενώ το παρών θα δώσει το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Πρόσφατα ο Σύλλογος μάλιστα έκανε στην αιθουσά του παρουσία των γονέων των αθλητών τις εξετάσεις έγχρωμων ζωνών που απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου