2.2.17

ΜΕΧΡΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - Σταματά η ΚΕΔΕ να συμμετέχει στις επιτροπές διαλόγου του ΥΠΕΣ


Σταματά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να συμμετέχει στις επιτροπές του υπουργείου Εσωτερικών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, μέχρις ότου η κυβέρνηση απαντήσει στις προτάσεις που έχει καταθέσει.

Την απόφαση αυτή, έλαβε στην σημερινή συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιό της ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με την απόφαση, αφού κατατεθούν οι προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να αποφανθεί αν θα επιστρέψουν στις επιτροπές οι εκπρόσωποί της.
Εισηγούμενος το θέμα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας κεντρικής διοίκησης - τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι η «μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε θεσμικά και όχι κομματικά».
Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι, στην πρόσφατη συνάντησή τους, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, εμφανίσθηκε θετικός απέναντι σε μια σειρά αιτημάτων της. «Αυτό που απομένει, για να μπορέσει να προχωρήσει ο διάλογος και η συνεργασία, είναι οι προθέσεις να μετουσιωθούν σε πράξεις και έργα», είπε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου