7.2.17

Υποψήφιος με ομοφυλοφιλική σχέση;

«Αν σας πουν ότι κάνω διπλή ζωή με τον κύριο Γκαλέ είναι επειδή έχει… δραπετεύσει το ολόγραμμά μου», απάντησε, αστειευόμενος ο υποψήφιος για τη Γαλλική προεδρία  Εμανουέλ Μακρόν, στα σενάρια που αναπαρήγαγαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφορικά με φήμες που τον θέλουν να διατηρεί ομοφυλοφιλική σχέση με τον επικεφαλής του Radio France Ματιέ Γκαλέ.
Σημειώνεται ότι ο Μακρόν είναι παντρεμένος από το 2007 με την Μπριζίτ Τρονιέ.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου, το σχόλιό
«ήταν ένας προφανής αστεϊσμός αναφερόμενος στην εμφάνιση του ολογράμματος ενός από τους αντιπάλους του για την προεδρία, του Ζαν-Λικ Μελανσόν, το περασμένο σαββατοκύριακο σε προεκλογική συγκέντρωση».


Την ίδια ώρα δημοσκόπηση δείχνει επικρατέστερο για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν. Στον πρώτο γύρο η επικεφαλής του Εθνικού
Μετώπου προηγείται με το 25% των ψήφων, έναντι 23% για τον Μακρόν και ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφαλίζει το 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο και δεν περνά στον δεύτερο.
Στον δεύτερο γύρο, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 66% των ψήφων και καταγράφει τάση ανόδου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που τον έφερνε νικητή με το 65%.

Πως ξεκίνησαν οι φήμες
Την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, το θέμα της υποτιθέμενης διπλής ζωής του Εμμανουέλ Μακρόν πήρε διαστάσεις όταν για πρώτη φορά βουλευτής του συντηρητικού κόμματος έκανε δημόσιο υπαινιγμό. Μιλώντας στο κρατικό ρωσικό μέσο Sputnik ο βουλευτής δήλωσε:
«Σχετικά με την ιδιωτική ζωή του, αρχίζει να γίνεται γνωστή τώρα που μιλάμε...Ο Μακρόν είναι κάποιος που αποκαλούμε «λατρεμένος» των γαλλικών ΜΜΕ, τα οποία κατέχουν κάποια άτομα, ως γνωστόν. Εξάλλου, ένα από τα στηρίγματά του είναι ο διάσημος επιχειρηματίας Πιέρ Μπερζέ, συνέταιρος και εραστής του Υβ Σαν Λορέν, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και υπερασπίζεται τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό λόμπι των γκέη που στηρίζουν τον Μακρόν. Αυτό τα λέει όλα», δήλωσε.
Αναφερόμενος, επίσης, σε δεσμούς του Εμμανουέλ Μακρόν με αμερικανικές τράπεζες, ο βουλευτής δήλωσε ότι «οι λεπτομέρειες για την ιδιωτική ζωή του και για τις σχέσεις του Μακρόν θα δημοσιοποιηθούν», φράση που έμοιαζε μάλλον με απειλή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου