2.2.17

Ο Έλληνας ακροδεξιος Μίλο Γιαννόπουλος που προκαλεί τους Αμερικάνους

O Mίλο Γιαννόπουλος είναι ο ακροδεξιός δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας, ο οποίος γράφει στην ιστοσελίδα Breitbart News, έναν συντηρητικό ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία υποστηρίζει τον Τραμπ. 
Ο ίδιος είναι ιδρυτής του The Kernel ενός online ταμπλόιντ περιοδικού για τεχνολογία, το οποίο πούλησε στην Daily Dot Media το 2014.
Είναι ελληνικής καταγωγής, καθότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, ωστόσο κατέχει τη βρετανική υπηκοότητα και μένει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο στόχαστρό βρίσκονται συνήθως ο γυναίκες και η πολιτική ορθότητα, ενώ ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, το ελεύθερο εμπόριο και η παγκοσμιοποίηση ανήκουν επίσης στη θεματολογία μέσω της οποίας αρέσκεται να προκαλεί τους αντιπάλους του.
Στα πανεπιστήμια που επισκέπτεται ως ομιλητής στο πλαίσιο της τουρνέ «The dangerous faggot tour» (το τουρ της επικίνδυνης αδελφής), προκαλεί τις αντιδράσεις εκείνων που τον θεωρούν ανεπιθύμητο, όμως τα καθίσματα γεμίζουν από αυτούς που θα τον χειροκροτήσουν τις ιδέες του και θα γελάσουν με το άκρως προσβλητικό του χιούμορ.
Για εκείνον ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο “μπαμπάκας”, όπως τον αποκαλεί.
Ο Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και μεγάλωσε στο Κεντ, στην Αγγλία. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Βρετανίδα, ενώ οι δυο τους χώρισαν όταν ο Μίλο ήταν έξι ετών. Ο ίδιος περιγράφει ότι είχαν μια αρκετά καλή ζωή και σπίτι με πισίνα, αυτοκίνητα, άλογα, προσωπικό. Μιλώντας για τον πατέρα του τον παρουσιάζει ως τον Έλληνα Τόνι Σοπράνο και δηλώνει ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για εκείνον, αλλά δεν τον έχει δει εδώ και χρόνια. Με τη μητέρα του επίσης μιλά σπάνια. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν βίαιος με τον Γιαννόπουλο, και η ίδια δεν αντέδρασε σωστά όταν ο γιος της της αποκάλυψε πως είναι gay στην πρώιμη εφηβεία όταν τον έστειλε να μείνει με τη γιαγιά του.
Πριν από λίγες ώρες η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, αναγκάστηκε τελικά να ακυρώσει την ομιλία μετά τις διαδηλώσεις που προκλήθηκαν και τον αποκλεισμό των χωρών του πανεπιστημίου ως αντίδραση στην προγραμματισμένη εκδήλωση.
Η εξέλιξη αυτή, γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter, καθώς οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές και πέταξαν κροτίδες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου