12.2.17

Τα "τιμημένα γηρατειά " ψάχνουν για ...μεροκάματο !!!

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες αγανακτούν για τη μεγάλη καθυστέρηση έως και έξι χρόνια στην απονομή της σύνταξης, συνταξιούχοι αναζητούν εργασία για να συμπληρώσουν τη σύνταξη πείνας που όπως λένε λαμβάνουν.

Και όμως συνταξιούχοι, ακόμη και ετών… 70 σπεύδουν στο ΙΚΑ για να ρωτήσουν τι επιπτώσεις θα έχουν στη σύνταξη τους, στη περίπτωση που θελήσουν είτε να εργαστούν το καλοκαίρι σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης είτε να κάνουν λίγα μεροκάματα σε οικοδομές και σε πάγκους λαϊκών αγορών.
Μπαράζ ερωτημάτων στο ΙΚΑ, την ώρα μάλιστα που οργιάζει η μαύρη εργασία σε αρκετούς χώρους εργασίας στην Κρήτη.
Πάντως, όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη γήρατος και είναι κάτω από 55 ετών και επιθυμούν να εργαστούν, καλό είναι να γνωρίζουν ότι θα… ανασταλεί η σύνταξη τους, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα.
Άλλο παράδειγμα, όσοι είναι άνω των 55 ετών και λαμβάνουν τα κατώτερα όρια σύνταξης, και επιθυμούν να εργαστούν τότε θα λαμβάνουν τα «οργανικά» ποσά της σύνταξης.
Ενώ στις περιπτώσεις συνταξιούχων άνω των 55 ετών που επίσης επιθυμούν να εργαστούν, εφόσον λαμβάνουν άνω των 1.007 ευρώ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μικρές μειώσεις.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχουν και κραυγαλέες περιπτώσεις με ανάπηρους που αν και λαμβάνουν την σύνταξη αναπηρίας, ακόμη και σε ποσοστό 80%, έφτασαν στο σημείο να ρωτήσουν υπαλλήλους, τι πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου