10.2.17

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ… ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!


αστυνομία

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί με τον θεσμό του «τοπικού αστυνόμου»  να καλύψει το κενό σε περιοχές που δεν έχουν αστυνομικό τμήμα ή σταθμό.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο αστυνομικός αυτός, θα φέρει κονκάρδα στο πέτο και εκτιμάται ότι θα είναι ο σύνδεσμος της τοπικής κοινωνίας με την αστυνομία.
Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με το βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, σε απομακρυσμένες περιοχές των περιφερειών της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τη στέγαση και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των 32 «τοπικών αστυνόμων» θα αναλαμβάνουν οι δήμοι στους οποίους θα τοποθετηθούν.
Οι αρμοδιότητές του τοπικού αστυνόμου θα είναι:
1. Να επιλαμβάνεται και να διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας συνδρομή της υπηρεσίας αν υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης των αιτημάτων
2. Θα ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και θα συλλέγει στοιχεία μέχρι να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες
3. Θα ενημερώνει άμεσα τον διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επειγούσης φύσεως και θα λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπισή του
4. Θα υποβάλει καθημερινά αναφορά για το τι συνέβη το προηγούμενο 24ωρο
5. Θα ενημερώνει τους πολίτες για τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που αφορούν την ΕΛΑΣ
6. Θα αναπτύσσει επαφές και πρωτοβουλίες με την τοπική κοινωνία για τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου