«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

1.2.17

Τ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - ΟΧΙ στο νέο Χαράτσι μέσω Δασικών Χαρτών

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα βήματα όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων προχωράει σε επιβολή νέου έμμεσου χαρατσιού στην πλειοψηφία των κατόχων αγροτικής γης. 
Η ολοκλήρωση του Δασολογίου κτηματολογίου (βασική μνημονιακή υποχρέωση) χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για την είσπραξη ενός τεράστιου ποσού από τους κατόχους αγροτικής γης και τους αγρότες καλλιεργητές. 
Το ποσό που μπορεί να φτάνει και τα 700 € το στρέμμα είναι προφανώς ανέφικτο να πληρωθεί από την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων κατόχων αγροτικής γης που πλήττονται βάναυσα εδώ και 7 χρόνια από τα μνημόνια. 
Αποτέλεσμα και αυτής της κίνησης θα είναι η συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα πληρωμής τέτοιων ποσών. 
Έρχεται συμπληρωματικά στο περιβόητο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που κόβει τις επιδοτήσεις σε μικρομεσαίους αγρότες και ενισχύει τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοδιατροφικού τομέα. Από την άλλη ακόμη και όταν κυρωθούν οι δασικοί χάρτες προβλέπεται με μια απλή υπουργική υπογραφή η αναθεώρησή τους για λόγους δημόσιου συμφέροντος όταν μεγάλα επιχειρηματικά και επενδυτικά συμφέροντα το υπαγορεύσουν. 
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η γη ανήκει σε αυτούς που την καλλιεργούν και την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους τις τελευταίες δεκαετίες. 
Να μη μπει κανένα νέο έμμεσο ή άμεσο χαράτσι στους καλλιεργητές γης ούτε και στην υπόλοιπη κοινωνία. Να απαγορευτεί με νόμο η αλλαγή χρήσης της παραγωγικής γης που γίνεται για εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Να παραχωρηθούν για καλλιέργεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα αμφισβητούμενα από τους Δασικούς χάρτες χωράφια που καλλιεργούνται σε αυτούς που τα πότιζαν και τα ποτίζουν μέχρι σήμερα με τον ιδρώτα τους.
 
 
                            Τ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου