17.2.17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ¨ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ" ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑ
 
Παρουσιάστηκε τελικά την Παρασκευή από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη & Εσωτερικών, ο θεσμός του «Τοπικού Αστυνόμου» για 27 περιοχές της χώρας. Οι 27 τοπικοί αστυνόμοι, σύμφωνα με το Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, αναλαμβάνουν άμεσα δράση, σε κυρίως απομακρυσμένες περιοχές ή περιοχές που δεν υπάρχουν αστυνομικά τμήματα.
Οι αρμοδιότητες, όπως ενημερώθηκαν, αφορούν κυρίως την διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, με σκοπό την γρήγορη εξυπηρέτησή τους. Παράλληλα θα έχουν και προανακριτικά καθήκοντα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ωστόσο οι αντιδράσεις σε Φιλιατρά και Χώρα δεν έχουν κοπάσει ακόμα....
Οι 27 «Τοπικοί Αστυνόμοι», εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά τις τελευταίες 2 ημέρες, για τις νέες τους αρμοδιότητες.
Στα Φιλιατρά βέβαια, όπως είναι γνωστό, υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα ο χώρος που θα φιλοξενηθεί ο «Τοπικός Αστυνόμος», καθώς ο Δήμος Τριφυλίας αρνείται να παραχωρήσει στέγαση, την στιγμή που δεν δέχεται το κλείσιμο κανενός Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, οι διαδικασίες για το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων σε όλη τη χώρα προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς και για το Α.Τ. Φιλιατρών το «λουκέτο» μπορεί να μην έρθει την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα (πριν το Πάσχα συμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ). ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                        
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΖΗΤΑ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ!
 
ΣΤΗΝ ατζέντα των διεκδικήσεων εισέρχεται μετά από δημοσιεύματά μας αλλά κυρίως πιέσεις από Τριφυλία, Ηλεία και Αχαία το επίμαχο θέμα του οδικού άξονα Καλονερού-Τσακώνα, το οποίο περιλαμβάνεται στα διευρωπαικά δίκτυα γεγονός που σημαίνει ότι χωρίς την υλοποίησή του δεν υφίσταται η Ολυμπία και η Ιόνια οδός.
Παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί μόνο η βελτίωση του δρόμου από τον Πύργο, Ζαχάρω ως το Καλονερό η κυβέρνηση παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν υποστηρικτικές μελέτες που πρέπει να αποπερατωθούν ως το τέλος της Άνοιξης. Μάλιστα μετά τις παρεμβάσεις στον αρμόδιο υπουργό τόσο στον κ. Χαρίτση όσο και στον κ. Παππά το Δημοτικό συμβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα όπως ήταν πάγιο αίτημα των κοινωνικών φορέων, καθώς οι καθυστερήσεις μπορεί να αποβούν αρνητικές για το μέλλον της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι το έργο πριν ακόμα ξεκινήσουν οι μελέτες υπήρχε πίεση μετά τις πρώτες απαλλοτριώσεις να βελτιωθούν τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά καθώς είναι δρόμος καρμανιόλα με περισσότερα από 50 θύματα τα τελευταία χρόνια κατά μήκος της διαδρομής του. 
ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...
Μάλιστα αν απορούν ορισμένοι τι θα γίνει με την παραχώρηση από το Μορέα για τα διόδια όπως έχουμε αποκαλύψει η αρχική πρόβλεψη ήταν στο Κοπανάκι προς την έξοδο της περιοχής μεταξύ Δωρίου οπότε μην αμφιβάλλουμε ότι τα διόδια θα είναι μόνιμα. Αλλά έστω κι έτσι η περιοχή θα αποκτήσει ένα συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα το οποίο αν συνδυαστεί με το λιμάνι Κυπαρισσίας μπορεί να αποτελέσει το μέλλον. Υπέρ της επιτάχυνσης του έργου τάχθηκε και ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ. Παπακωσταντόπουλος σε ερώτηση του kyparissianews.com για το μεγάλο αυτό έργο. 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου