8.2.17

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ - Οι αγρότες κατεβάζουν τα τρακτέρ στην Αθήνα


Οι αγρότες κατεβάζουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

Την απόφασή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, αλλά και διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, ανακοίνωσαν αγρότες, εκπρόσωποι από 35 μπλόκα 11 ομοσπονδίες και δεκάδες επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, χθες το μεσημέρι.
Οι αγρότες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, ζήτησαν συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) μεθαύριο Παρασκευή, τονίζοντας πως σκοπό έχουν να κατατεθούν τα αιτήματά τους ώστε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.
Στη κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου πως λένε ψέματα, όταν αναφέρουν ότι οι αγρότες ζουν καλύτερα από τους άλλους, και τόνισε ότι «ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο».
Ο κ. Μπούτας επισήμανε πως ό,τι κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες το πέτυχαν με αγώνες, ενώ αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν τους αγώνες, είπε πως όλους αυτούς «τους πονάει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, το οποίο εκφράζεται μέσα από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων».
Σε σχέση με τα αιτήματά τους, από τους ομιλητές έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού και το αίτημά τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Κεντρική Μακεδονία
Την ίδια στιγμή, προθεσμία μέχρι αύριο, προκειμένου να ορίσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής τους, δίνει στην κυβέρνηση η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας των αγροτοκτηνοτρόφων και όσοι συντάσσονται με αυτή, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνάντηση.
«Αν μέχρι την προσεχή Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση δεν ορίσει ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής μας, εμείς ομόφωνα αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσουμε σε σημαντική κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας σε πανελλαδικό επίπεδο», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Αχιλλέας Καμπούρης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Β΄ Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως «ενδεχόμενη κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της ελληνικής κυβέρνησης. Ζητάμε να μας ορίσουν ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής μας». Όπως είπε ο κ. Καμπούρης, στη συνάντηση που έγινε στο Λευκώνα Σερρών, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν αγροτοκτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία, τη Φοιώτιδα, αλλά και Πελοπόννησο. Υπενθυμίζεται, ότι οι συντασσόμενοι με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζητούν συνάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, υπό την εποπτεία, ή και φυσική παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ τα αιτήματά τους επικεντρώνονται στο κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου