17.2.17

Έταζαν δουλιές σαν..... σύμβουλος Σαμαρά και οδηγός Βενιζέλου

Ως σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά ή οδηγός του Βαγ. Βενιζέλου ή κάτι άλλο, προφασιζόταν πατέρας και γιός, στη Θεσσαλονίκη και  έταζαν διορισμούς στο Δημόσιο Επικαλούνταν  τις δήθεν διασυνδέσεις που διέθεταν σε υψηλότατο επίπεδο με πολιτικούς. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών.
Η απάτη για την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη εκτυλίχθηκε την περίοδο 2011-2013. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι παρίσταναν άλλοτε τον οδηγό του Ευάγγελου Βενιζέλου κι άλλοτε τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά. 
Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε δύο θύματα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, στους οποίους υπόσχονταν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο, ο πρώτος στην Πολεοδομία και η δεύτερη στα δικαστήρια. Από τα δύο συγκεκριμένα άτομα απέσπασαν συνολικά 22.000 ευρώ.
Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για απάτη και πλαστογραφία, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή των 4,5 ετών που επέβαλε σε καθέναν, προς πέντε ευρώ την ημέρα. Πατέρας και γιος δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και δικάστηκαν δια πληρεξούσιου δικηγόρου.
Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μία γυναίκα κι ένας άνδρας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών, ποινή που ανεστάλη, αλλά αποφασίστηκε να βρίσκεται υπό επιτήρηση.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή. Ο ίδιος απολογούμενος εμφανίστηκε ως θύμα του συγκατηγορουμένων του, πατέρα και υιού, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές.
 

  iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου