17.2.17

Π.Τατούλης - «Θα προσφύγουμε στο ΣΤΕ αν δεν ανακληθούν οι δασικοί χάρτες»

«Άμεσα να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για την ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών και να δεσμευθεί η Κυβέρνηση σε χρονοδιάγραμμα διόρθωσης των σφαλμάτων, γιατί είναι αδιανόητο η χώρα να μην έχει δασολόγιο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος των δασικών χαρτών στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
«Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους τους συμπολίτες μας και θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα τον 21ο αιώνα να μη διαθέτει δασολόγιο.
Αφού αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις ευθύνες, τόσο της παρούσας, όσο και των προηγούμενων Κυβερνήσεων για τα προβλήματα που έχουν οι δασικοί χάρτες, επεσήμανε ότι, αφενός προκαλούνται πολλά προβλήματα σε πολεοδομημένες περιοχές, σε βοσκήσιμες γαίες, στην αγροτική γη και τις επιδοτήσεις που τις συνοδεύουν, αφετέρου δεν συναρτώνται με το κτηματολόγιο, ενώ χαρακτήρισε απαγορευτικό για τους πολίτες το κόστος έντασης.    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου