8.2.17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

ΛΑΜΠΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΛΑΜΠΡΗ και ενωτική ήταν η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα που πραγματοτποιήθηκε έκοψε την Δευτέρα 6-2-2017 από την  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στο ξενοδοχείο Stanley, μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα..                         Ο συμπατριώτη μας από το Αρτίκι, Δημήτριος Μητρόπουλος, υποστράτηγος ε.α επίτιμος
Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ., τιμήθηκε με την πλακέτα της Ομοσπονδίας για την προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία και το κοινωνικό σύνολο. Τον κ. Μητρόπουλο προσφώνησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ο οποίος μάλιστα έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον ανταποκριτή μας και στην Μεσσηνία.
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ BLOGGER.                       
Ξεχωριστή παρουσία είχαν στην εκδήλωση η μεγάλη τιμή από την Ομοσπονδία καθώς
τιμήθηκαν με έπαινο, οι ιστότοποι  της Τριφυλίας,   anodorio, filiatranews, filiatranet, gargalianionline, kopanakinews, kyparissianews, επειδή με το έργο τους προβάλλουν την Τριφυλία σε όλο τον κόσμο και συνδέουν τους απανταχού της γης Τριφύλιους με την γενέτειρά τους. 
 Τους ιστότοπους προσφώνησε  ο  Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας  Δημήτριος Παπακωνσταντοπουλος Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγο για την προσφορά τους αλλά και το έργο που παράγουν στην περιοχή. ..
Μεταξύ άλλων ο ένας έπαινος αφορά τον νεαρότερο εκδότη εφημερίδας σε ηλικία 12 ετών κ. Ιωάννη Μποζίκα ο οποίος συνεργάζεται με την ΦΩΝΗ και το best tv αλλά και την ΟΡΤ ΤV, αλλά και ο μεγαλύτερος σε ηλικία μπλόγκερ από το Κοπανάκι Δημήτρης Γιαννόπουλος που πιθανόν να είναι και ο μεγαλύτερος μπλόγκερ στην Ελλάδα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την πίτα μας που ευλόγησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.  προσέφερε ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας ( φούρνοι Βλάχος Bαkery&Pαstry) από το Ραφτόπουλο  Βασίλης Βλάχος, ενώ το δώρο για το φλουρί, το βιβλίο ΤΑ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, προσέφερε ο συγγραφέας του και συμπατριώτης μας από το Κεφαλόβρυσο (Χαλβάτσου) Δημήτριος Μουγγός. το οποίο κέρδισε ο κ. Σόμπολος.
Στην λαμπρή εκδήλωση παρευρέθησαν η βουλευτής Μεσσηνίας Κοζομπόλη Παναγιώτα ο π. Υφυπουργός  Κουσελάς Δημήτρης  η π..βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου ο Αντιδήμαρχος Πύλου Νέστωρος Πετρόπουλος Παναγιώτης ο Αργηγός του Πυροσβεστικού Σώματος συμπατριώτης μας (από το Κοπανάκι)  Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος αρκετοί απόστρατοι αξιωματικοί της Ε.Α. τα προεδρεία η αντιπρόσωποι όλων των Συλλόγων της   Τριφυλίας, ,το προεδρείο της Παμεσσηνιακής  Ενωσης Αθηνών  εκπρόσωπος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας και πάρα πολλοί συμπατριώτες μας. 

                   
ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΟΣ ΕΙΔΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Αυλωνιτών εκπροσωπούμενος από τρία μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκε στην συνάντηση των συλλόγων με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, την οποία διοργάνωσε η ομοσπονδία συλλόγων Τριφυλίας, όπως αναφέρει σε Δελτίο τύπου.
Σε μια συνάντηση παρωδία όπως τονίζει, παρακολουθήσαμε έναν δήμαρχο ο οποίος διεκπεραιωτικά και μόνο προσπαθούσε να επιχειρηματολογήσει πάνω στο γιατί δεν έχει κάνει τίποτα ουσιώδες τα δύο χρόνια της δημαρχίας του.
Εμείς καταγγείλαμε τον δήμαρχο για την ανυπαρξία του, τον καταγγείλαμε για το ότι από τα ζητήματα που του είχαμε θέσει στην αντίστοιχη συνάντηση δυο χρόνια πριν δεν έχει διευθετηθεί ούτε ένα και ξανακαταθέσαμε τα ίδια αιτήματα.
Απαιτήσαμε:
i) να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη, που είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να φτιάξει ο δήμος για το κοινοτικό γραφείο στην πλατεία.
ii) να γίνουν έργα υποδομής στο δίκτυο ύδρευσης για να μην ξεμένουμε από νερό το καλοκαίρι
iii) να λυθεί το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα και βρωμάει ο τόπος.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν στο πρώτο ζήτημα πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. Άκουσον άκουσον, δήλωσε ευθαρσώς πως θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το κουφάρι στην πλατεία μας χωρίς να μπορούμε να το πειράξουμε. Άραγε οι εκλεγμένοι από το χωριό μας, που άλλα μας λένε δυο χρόνια, είναι γνώστες αυτής της θέσης;;;
Στο δεύτερο ζήτημα δεν απάντησε κάν, οπότε ετοιμάστε τους κουβάδες σας και αυτό το καλοκαίρι δεν θα έχουμε νερό.
Στο τρίτο ζήτημα απάντησε !!! ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ!!!!!! Μας είπε και απολίτιστους και ανανέωσε το ραντεβού με την βρώμα!!!!!!
Σε άλλα γενικότερα ζητήματα που θέσαμε, αναφερθήκαμε στις καταγγελίες εις βάρος του δήμου για την μη συμμόρφωση με τον νόμο για την προστασία του περιβάλλοντος του κυπαρισσιακού κόλπου και τον καλέσαμε να συμμορφωθεί γιατί για εμάς το περιβάλλον δεν είναι κάτι που το κάνουμε ό,τι θέλουμε στο παρόν, αλλά έχουμε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε για αυτούς που έρχονται μετά από εμάς. Ο δήμαρχος ούτε και σε αυτό απάντησε.
Καταγγείλαμε επίσης τον δήμαρχο για την παράνομη χωματερή που καίει και μολύνει όλη την Τριφυλία και για την αδυναμία του να δώσει μια δίκαιη και περιβαλλοντικά καθαρή λύση. Ο δήμαρχος ένιψε τας χείρας του και σε αυτό το ζήτημα.
Τέλος, τον καταγγείλαμε για την ρατσιστική και μισαλλόδοξη στάση του δημάρχου να κηρύξει τους μετανάστες ανεπιθύμητους με δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος είχε το ΘΡΑΣΟΣ να απαντήσει πως οι αποφάσεις πάρθηκαν για να κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ εναντίον της κυβέρνησης. Παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.
Στα αιτήματα όλων των άλλων συλλόγων ο δήμαρχος τους παρέπεμπε στις αρμόδιες υπηρεσίες σαν να επρόκειτο για κάποιον κλητήρα. Εξού και ο χαρακτηρισμός ΠΑΡΩΔΙΑ
Υ.Γ. Θα θέλαμε να τονίσουμε την αλγεινή εντύπωση που μας έκανε η στάση των περισσοτέρων από τους άλλους συλλόγους που εμφανίζονταν να ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ τον δήμαρχο να τους βοηθήσει σαν να ήταν υπήκοοι μπροστά στον μεγάλο αφέντη. Μας συγχωρείτε συντοπίτες, αλλά όσο συμπεριφέρεστε σαν ραγιάδες, σαν ραγιάδες θα ασκούν την εξουσία πάνω σας.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ το κόστος των δεξιώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Χαρλάμπους πολιούχου των Φιλιατρών, σύμφωνα με κριτική που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης ο οποίος καυτηριάζει το γεγονός ότι...οι πολιτικοί θα έρθουν για φωτογραφίες την ώρα που η πόλη δοκιμάζεται από την αφαίρεση υπηρεσιών...Γράφει:
Eπι δημάρχου Κόλλια που ήταν και Φιλιατρινός οι δαπάνες για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους το 2014 ήταν 2.761 ευρώ...και ενώ η Ελλάδα βυθίστηκε σε περαιτέρω κρίση και τα Φιλιατρά υποβαθμίζονται..οι δαπάνες για την συγκεκριμένη εορτή διπλασιάζονται...έτσι το 2015 δώσαμε 2.943 ευρώ...το 2016 4.550 ευρώ και φέτος....τζακ ποτ για τους βασιλοπιτοκόπτες και γουρνοπουλίστες ... 5.300 ευρώ..!!!! (το κορυφαίο είναι οτι κάθε χρόνο δικαιολογούνται δαπάνες για κώνους και σημαίες θαρρείς και είναι μιας χρήσεως )...και όλα αυτά για να δεξιωθούμε όλους αυτούς τους υπεύθυνους της πείνας του λαού μας και της απαξίωσης των Φιλιατρών που θα έρθουν ,θα φάνε ,θα πιουν..θα φωτογραφηθούν( ετοιμαστείτε για καταιγισμό φωτογραφιών..ως συνήθως..).. και δε θα δεσμευτεί κανείς για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης όπως το αστυνομικό τμήμα,το κέντρο υγείας,το φράγμα και άλλα πολλά.....περαστικά μας και ο άγιος βοήθεια στην αέναη τοπική πολιτική μικρότητα και δουλοπρέπεια. Υ.Γ..εννοείται τα καταψήφισα όλα...και πολύ φοβάμαι οτι επειδή η απόφαση ελήφθη σε χρόνο δευτερολέπτων πολλοί στο δημοτικό συμβούλιο δεν κατάλαβαν για μία ακόμη φορά τι ψήφισαν...σας παραθέτω στα σχόλια την απόφαση όπως αναρτήθηκε στο diavgeia..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου