10.2.17

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΛΑΜΠΡΕΣ ήταν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά που κορυφώθηκαν με λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και δέηση στην κεντρική πλατεία παρουσία εκπροσώπων των αρχών αλλά και πλήθος πιστών.
Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν εκτός από τον  επιχώριο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου,οι
προσκεκλημένοι μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, καθώς και ο Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. 
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 
Η λιτανεία της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων με πομπή παρουσία της Φιλαρμονικής του συλλόγου Φιλοπροόδων, σχολείων της πόλης αλλά και τιμητικό άγημα από την Πολεμική Αεροπορία κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου έγινε δέηση.
 Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος εξήρε την παρουσία των ευλαβέστατων Ιεραρχών για την συμμετοχή τους στην εορτή, κάνοντας λόγο για το παράδειγμα του Αγίου ως διαχρονική αξία στους δύσκολους καιρούς που είμαστε, ενώ παραλλήλισε την εποχή του θαύματος που έσωσε την πόλη από την Γερμανική κατοχή, με την σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες μιλώντας για απώλεια της εθνικής ταυτότητας, ευχόμενος να σκεπάζει ο Άγιος με ένα ακόμα θαύμα για να εξέλθουν οι πιστοί από τις προσκλήσεις των καιρών. 
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας μίλησε για λαμπρή ημέρα ευχαριστώντας τους επισήμους που παρέστησαν στην περιοχή, λέγοντας οτι την γιορτή βαραίνει η απόφαση για κλείσιμο 2 Α.Τ. καταλήγοντας ότι δεν ακούγεται η τοπική κοινωνία και δεν πρόκειται να υποσταλεί η σημαία των διεκδκήσεων. 
Μετά την δέηση η πομπή κατευθύνθηκε εκ νέου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό όπου έγινε η Απόλυση, ενώ ακολούθησε δεξίωση για τους επισήμους σε αίθουσα του Δημαρχείου των Φιλιατρών. Τις εκδηλώσεις
παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκτός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη με τους αντιπεριφερειάρχες κ. Μαντά και Αλειφέρη καθώς και τον Γ. Μπακούρο, η τομεάρχης της Ν.Δ. κα Ασημακοπούλου, οι βουλευτές Πέτρος

Κωσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη, οι Δήμαρχοι Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, από την μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Αλευράς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι,Άγγελος Χρονάς ,Περικλής Μαντάς Αντιδήμαρχοι όπως ο κ. Παπαθεοδοσίου, κ.Μερκούρης, κ. Π. Τσίγγανος, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχ. Κανελλόπουλος,  εκπρόσωποι φορέων και άλλοι. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου