1.2.17

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ - Στο αρχείο οι... ευθύνες για τα capital controls

ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ....ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ !!!

Στο αρχείο τέθηκε, με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η υπόθεση για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών από την επιβολή των capital controls τον Ιούνιο του 2015.
Από την έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας οι εισαγγελείς έλαβαν πολλές καταθέσεις και συγκέντρωσαν πλήθος εγγράφων από κάθε αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να διακριβωθεί αν η απόφαση για επιβολή του μέτρου ελήφθη «εξ ανάγκης» ή αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί με άλλου είδους αντιμετώπιση, δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από προσφυγές δεκάδων πολιτών οι οποίοι ζητούσαν να ερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτουν αδικήματα σχετικά με το πολίτευμα, όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας.
 Αν από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπτε ότι ο περιορισμός θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, τότε οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν σε ποινική αξιολόγηση και αποτίμηση της υπό διερεύνηση απόφασης, αποδίδοντας ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων σε ό, τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα ή εφαρμόζοντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου