16.2.17

Η διεθνής mytaxi εξαγοράζει το 100% της ελληνικής Taxibeat


Η διεθνής mytaxi εξαγοράζει το 100% της ελληνικής Taxibeat

Την εξαγορά του 100% της εταιρείας Taxibeat ΕΠΕ, διαχειριστή του Taxibeat, της δημοφιλούς ελληνικής εφαρμογής για την κλήση ταξί ανακοίνωσε σήμερα η mytaxi, καινοτόμα εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης δρομολογίων ταξί στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η mytaxi ενοποιεί την παρουσία της στη διεθνή αγορά των αστικών μεταφορών και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη.
Βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, δεν θα δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της εξαγοράς.
Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Περού. Σήμερα, η εφαρμογή Taxibeat διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το Taxibeat, στην Ελλάδα, θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την Ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το Ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.
Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. Με έτος παρουσίασης το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, το mytaxi αποτελεί τον πρόδρομο στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ελλάδα θα γίνει η δέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η mytaxi.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το «ιδανικό ταίρι» για την mytaxi. Με την εξαγορά της Taxibeat, επενδύουμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου των αστικών μεταφορών στην Ευρώπη.
Ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Taxibeat, σχολίασε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat. Στην mytaxi, που αποτελεί μια καθιερωμένη, ιδιαίτερα σεβαστή και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί, βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και το ίδιο έντονο πάθος για τον κλάδο των μεταφορών.
Ο Klaus Entenmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Financial Services, δήλωσε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών. Το γεγονός ότι η mytaxi αποτελεί θυγατρική του Όμιλου Daimler υπογραμμίζει την φιλοδοξία μας να αναδειχθούμε στον κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών για τον κλάδο των μεταφορών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου